Η απόγνωση της μητέρας: Πάρτε τα παιδιά μου από τη Χαμάς - Φέρτε τα σπίτι

Η Χαντάς Κάλντερον, της οποίας τα δύο παιδιά και ο πατέρας τους πιάστηκαν όμηροι στις 7 Οκτωβρίου, δίνει μάχη για την επιστροφή και τη διάσωση της οικογένειάς της, την κόρη της Σαχάρ, 16 ετών, και τον γιο της Ερεζ, 12 ετών

Δραματική είναι η έκκληση που απευθύνει μία μητέρα  για την απελευθέρωση των παιδιών της που βρίσκονται ανάμεσα στους ομήρους της Χαμάς.

Η Χαντάς Κάλντερον, της οποίας τα δύο παιδιά και ο πατέρας τους πιάστηκαν όμηροι στις 7 Οκτωβρίου, δίνει μάχη για την επιστροφή και τη διάσωση της οικογένειάς της, την κόρη της Σαχάρ, 16 ετών, και τον γιο της Ερεζ, 12 ετών.

Η οικογένεια της Κάλντερον διαλύθηκε το Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου  όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο Κιμπούτς Νιρ Οζ.

ομηροι

«Ήταν 6:30 το πρωί του Σαββάτου. Αρχίσαμε να ακούμε έναν μαζικό βομβαρδισμό», λέει η Χαντάς, προσθέτοντας ότι «πήγαμε στο ασφαλές δωμάτιο, όπως κάναμε τα τελευταία είκοσι χρόνια, το έχουμε συνηθίσει. Αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά, κάτι ήταν διαφορετικό εκείνη τη φορά».

«Μετά αρχίσαμε να λαμβάνουμε μηνύματα για τρομοκράτες, πολλοί από αυτούς που ήρθαν στο κιμπούτς». Η Χαντάς λέει ότι άρχισε να ανταλλάσσει μηνύματα με τον πατέρα των παιδιών της, ο οποίος ζούσε σε διαφορετικό σπίτι στο ίδιο κιμπούτς.

Κάποια στιγμή έλαβε το μήνυμα «είναι εδώ. Οι τρομοκράτες είναι στο σπίτι μου.» Στο τελευταίο μήνυμα που έλαβε από αυτόν έγραφε ότι πήδηξαν από ένα παράθυρο και κρύβονταν σε έναν θάμνο.

Ήταν την ίδια στιγμή που οι τρομοκράτες εισέβαλαν και στο σπίτι της Χαντάς. Όπως περιγράφει η ίδια, μπορούσε να τους ακούσει να λεηλατούν το σπίτι της και να πυροβολούν ανθρώπους έξω καθώς παρέμενε στο ασφαλές δωμάτιο που ήταν κατασκευασμένο για να αντέχει σε πυραυλικές και χημικές επιθέσεις, αλλά όχι για να προστατεύει από εισβολή εδάφους. 

ομηροι

Η Χαντάς είπε ότι το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον γιο της Έρεζ της έλεγε «μαμά, σιωπή! Μην κουνηθείς! Σ'αγαπώ!" Το τελευταίο μήνυμα της κόρης της ήταν απλά: «Μαμά! Μαμά! Μαμά!»

Η ίδια, περιγράφοντας τη σκηνή που αντίκρυσε όταν τελικά βγήκε από το σπίτι της, λέει ότι «ήταν μια σφαγή, ένα πογκρόμ, ένα Ολοκαύτωμα. Δεν είχε μείνει τίποτα, τα περισσότερα σπίτια κάηκαν. Δεν πίστευα στα μάτια μου! Ένα λεπτό πριν ήταν ένας παράδεισος - ένα καταπράσινο, ήσυχο μέρος, ειρηνικοί άνθρωποι. Δεν υπάρχουν λόγια για να το εξηγήσω».

Πλεόν, η Χαντας κρατά ψηλά δύο λευκά πλακάτ, το καθένα με τη φωτογραφία της Σαχάρ και του Ερέζ. Στο επάνω μέρος, με μαύρα κεφαλαία γράμματα, είναι γραμμένες οι λέξεις: «Φέρτε τα σπίτι τώρα!»

Απευθύνοντας έκκληση και σε άλλες χώρες η μητέρα των παιδιών αναφέρει ότι «εναπόκειται σε άλλες κυβερνήσεις όπως την Αίγυπτος το Κατάρ και τη Γαλλία να πιέσουν για την επιστροφή των ομήρων και να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνει η απελευθέρωσή τους προτεραιότητα». 
 

Πηγή: skai.gr