«Απασφάλισε» ο μεγιστάνας ξάδελφος του Άσαντ - Τι καταγγέλλει

«Απασφάλισε» ο μεγιστάνας ξάδελφος του Άσαντ - Τι καταγγέλλει

Στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Συρίας προσφεύγει για την επίλυση οικονομικής διαμάχης του με το συριακό καθεστώς, ο Ραμί Μαχλούφ μεγιστάνας και δισεκατομμυριούχος που τυγχάνει και ξάδερφος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, επιβεβαιώνοντας τις ρωγμές στις σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο Μαχλούφ ανακοίνωσε μέσω Twitter, ότι έστειλε επιστολή στον επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου με την οποία καταγγέλλει εκείνους που κατάσχεσαν περιουσιακά του στοιχεία, όπως αναφέρει το anadolu.

«Σήμερα έστειλα επιστολή στον πρόεδρο, μετά από αρκετές προηγούμενες επιστολές προς την κυβέρνηση που έμειναν αναπάντητες. Αναμένουμε να επιληφθεί του ζητήματος», ανέφερε ο Σύρος μεγιστάνας.

Αναφέρει επίσης ότι «η μεγαλύτερη επιχείρηση απάτης στη Μέση Ανατολή γίνεται υπό την ομπρέλα της ασφάλειας υπέρ “των κερδοσκόπων του πολέμου”».

Ο Σύρος κροίσος Ραμί Μαχλούφ, ξάδερφος του Άσαντ είχε χαρακτηριστεί ως οικονομική «αρτηρία» του καθεστώτος καθώς οι εταιρίες του ήταν οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στη χώρα.

Τον περασμένο Μάιο, η συριακή κυβέρνηση διέταξε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του ξαδέλφου του Άσαντ, με έγγραφο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών της Συρίας. Το εν λόγω έγγραφο ανέφερε ότι η κατάσχεση γίνεται προληπτικά για να διασφαλιστεί η πληρωμή ποσών που οφείλονται στη συριακή ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών.

Ο Μαχλούφ απάντησε με δύο βίντεο, στα οποία καταγγέλλει πως το καθεστώς του ζήτησε δισεκατομμύρια συριακές λίρες επιπλέον σε φόρους και πως υπάλληλοί του δέχονται απειλές.

Ο Σύρος κροίσος, είχε χαρακτηριστεί ως οικονομική «αρτηρία» του καθεστώτος Άσαντ καθώς οι εταιρίες του ήταν οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στη χώρα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα βίντεο υποδεικνύουν ρωγμές στον κλειστό κύκλο των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω από τον Άσαντ καθώς οι οικονομικοί πόροι έχουν περιοριστεί και το καθεστώς έχει ανάγκη από κεφάλαια.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά δημοσιεύματα περί τριβών στις σχέσεις μεταξύ του Μαχλούφ και του συριακού καθεστώτος, εξαιτίας της «μη επαρκούς» χρηματοδοτικής στήριξης από τον δισεκατομμυριούχο.

Ο μεγιστάνας που είναι ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Συρίας, θεωρείται ότι χρησιμοποίησε την συγγένειά του με τον Άσαντ για να κάνει περιουσία και το όνομά του έχει συνδεθεί με τη διαφθορά στη χώρα.

Πηγή: skai.gr