Απαγόρευση της κυπριακής σημαίας στις εξέδρες του γηπέδου της Τότεναμ - Ανακλήθηκε μετά από αντιδράσεις

Ο σύλλογος έκανε λόγο για σημαία με «πολιτικό» υπόβαθρο - Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες, ώστε 64 λεπτά αργότερα η απαγόρευση ήρθη

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Έντονες αντιδράσεις από Κύπριους και άλλους οπαδούς της Τότεναμ στη Βρετανία προκάλεσε η απόφαση από το σύλλογο να απαγορεύσει την τοποθέτηση της κυπριακής σημαίας από φιλάθλους στις εξέδρες του Tottenham Hotspur Stadium.

Η απόφαση, που γνωστοποιήθηκε στους Βρετανοκύπριους ιδιοκτήτες της σημαίας, προκάλεσε αίσθηση, καθώς η συγκεκριμένη σημαία αποτελεί σημείο αναφοράς στην έδρα των Spurs, αλλά και σε εκτός έδρας αγώνες της ομάδας, επί σχεδόν δύο δεκαετίες.

Όπως ανακοίνωσαν στις 20 Ιανουαρίου οι τρεις συγγενείς που είναι ιδιοκτήτες της σημαίας, ο σύλλογος τους κοινοποίησε την απόφαση απαγόρευσης κάνοντας λόγο για σημαία με «πολιτικό» υπόβαθρο, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς.

Οι τρεις Κύπριοι οπαδοί της Τότεναμ απέρριψαν το επιχείρημα του συλλόγου ως «βλακείες», τονίζοντας πως «η σημαία της Κύπρου 100% δεν είναι πολιτική σημαία».

Η σημαία της Κύπρου έχει ακόμα και το δικό της λογαριασμό στο Twitter και στο Instagram, κάτι που αξιοποίησαν οι διαχειριστές για να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα που ανέκυψε.

Οι αντιδράσεις των υπολοίπων φιλάθλων του συλλόγου τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και σε διαδικτυακά φόρουμ ήταν τόσο έντονη, ώστε 64 λεπτά μετά από την ανακοίνωση από τους λογαριασμούς της 'Spurs Cyprus Flag', ο σύλλογος ενημέρωσε τους τρεις Κύπριους ότι η απαγόρευση ανακαλείται.

Στα ίδια φόρουμ η εκτίμηση που διατυπώνεται από πολλούς φιλάθλους για το λόγο της αρχικής απόφασης της Τότεναμ είναι πως από φέτος η ομάδα έχει ως νέο χορηγό μια γνωστή τουρκική εταιρεία παράδοσης τροφίμων και γευμάτων.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Τότεναμ που ρωτήθηκε από το ΣΚΑΙ παρέπεμψε στην πολιτική του συλλόγου περί σημαιών στο γήπεδο. Η πολιτική αυτή αναφέρει: «Ο Σύλλογος πάντα θεωρούσε πως ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είναι στιγμή να επιδειχθεί πρωτίστως πίστη σε μία ποδοσφαιρική ομάδα. Ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να επιδεικνύονται σημαίες οποιασδήποτε πολιτικής ή θρησκευτικής σύνδεσης ή ο,τιδήποτε θα μπορούσε πιθανώς να θεωρηθεί εμπρηστικό - αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εθνικές σημαίες σε περιόδους πολιτικών διενέξεων, εκστρατειών ή ζητημάτων».

Επ' αυτού ο εκπρόσωπος των Spurs πρόσθεσε: «Αναγνωρίζουμε πως η πολιτική αυτή είναι ανοιχτή σε ερμηνείες και ως εκ τούτου θα επιτρέψουμε τη σημαία στο στάδιο ενόσω επαναξιολογούμε την πολιτική»

Πηγή: skai.gr