Αφγανιστάν: Συγκλονίζει 19χρονη που ήθελε να σπουδάσει:«Μακάρι ο Θεός να μην δημιουργούσε ποτέ τις γυναίκες»

Συγκινούν τα λόγια μιας 19χρονης Αφγανής που είδε τα όνειρά της για σπουδές να «σβήνουν» 

Τα σκληρά αλλά παράλληλα ρεαλιστικά λόγια μιας 19χρονης Αφγανής που είχε στόχο να σπουδάσει αλλά εμποδίζεται πλέον εξαιτίας της απόφασης των Ταλιμπάν να απαγορεύσει την είσοδο των γυναικών στο Πανεπιστήμιο, δημοσιεύει το BBC news.

Oι γυναίκες «τυγχάνουν χειρότερης μεταχείρισης από τα ζώα», είπε χαρακτηριστικά η 19χρονη κοπέλα από το Αφγανιστάν η οποία ήθελε λίγους μήνες ακόμα για να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο και να γίνει η πρώτη γυναίκα στην οικογένειά της που θα σπούδαζε.

«Τα ζώα μπορούν να πάνε οπουδήποτε μόνα τους, αλλά εμείς τα κορίτσια δεν έχουμε το δικαίωμα να βγούμε από τα σπίτια τους», ανέφερε η κοπέλα μ' αφορμή την απαγόρευση που έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο περιορισμών για τις γυναίκες από τότε που ανέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021.

Σε πολλές περιπτώσεις στις γυναίκες δεν επιτρεπόταν να επιστρέψουν στις δουλειές τους, στη συνέχεια απαγορευόταν να παίρνουν ταξί μόνες τους ενώ τα νεαρά κορίτσια από την έβδομη τάξη και μετά δεν μπορούν να πηγαίνουν πλέον στο σχολείο. Στην Καμπούλ για παράδειγμα, η επίσκεψη σε δημόσια πάρκα και γυμναστήρια αποτελεί ταμπού για τις γυναίκες εδώ και λίγους μήνες.

Πηγή: skai.gr