Αντιδράσεις για τη φωτογράφηση του ζεύγους Ζελένσκι στο Vogue – Χλευαστικά σχόλια από τη Ζαχάροβα

«Ο Ζελένσκι δεν σερβίρεται πλέον χωρίς καρύκευμα. Τώρα το πολιτικό μενού στο πιάτο ονομάζεται ‘Ζελένσι υπό τη Ολένα’» αναφέρει η Ρωσίδα αξιωματούχος.

Ποικίλες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η φωτογράφηση του ζεύγους Ζελένσκι στο περιοδικό Vogue που έχει διχάσει το διαδίκτυο. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με το εμβληματικό χακί μπλουζάκι του, και η όμορφη σύζυγός του πόζαραν στο γυαλιστερό εξώφυλλο του Vogue με τη γνωστή φωτογράφο των διασημοτήτων Άνι Λίμποβιτς να βρίσκεται πίσω από την κάμερα, ενώ μαίνεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η απόφαση του Ουκρανού προέδρου της Ολένα Ζελένσκα να δεχθούν φωτογράφιση, και πάλι στο Vogue, δίχασε τα κοινωνικά δίκτυα. 

Πολλοί επισημαίνουν τα τεράστια ποσά βοήθειας που δόθηκαν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα από την αρχή της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο, δηλώνοντας ότι η απόφαση των Ζελένσκι να «φθηναίνει» αυτή την προσπάθεια.

Ζελένσκι


Η φωτογράφηση προκάλεσε τα  χλευαστικά σχόλια της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα. 

«Έχετε παρατηρήσει πώς τα δυτικά μέσα προωθούν τη γυναίκα του Ζελένσκι; Επίσκεψη στις ΗΠΑ, εξώφυλλα περιοδικών, φωτογραφήσεις στο bunker. Ακόμη και ο πρόεδρος της Ουκρανίας δίνει πλέον συνεντεύξεις με φόντο τη γυναίκα του. Ο λόγος είναι μπανάλ - ο Ζελένσκι έχει κουράσει, το διεθνές κοινό δεν τον ακούει πια, τον βαρέθηκαν. Ο ‘πόρος’ που λέγεται Ζελένσκι έχει εξαντληθεί εντελώς, η εικόνα είναι απελπιστικά σάπια, επομένως δεν σερβίρεται πλέον χωρίς καρύκευμα. Τώρα το πολιτικό μενού στο πιάτο ονομάζεται ‘Ζελένσι υπό τη Ολένα’» πρόσθεσε η Ρωσίδα αξιωματούχος στο λογαριασμό της στο Telegram.

Ζελένσκι


Αλλά και η Αμερικανίδα βουλευτής των Ρεπουμπλικανών Λόρεν Μπόεμπερτ είπε για την ουκρανική ηγεσία: «Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν είμαστε παρά ένα μάτσο κορόιδα».

Άλλοι πάντως υπερασπίστηκαν τον Ζελένσκι και χαιρέτησαν τις προσπάθειές του να κρατήσει τη σύγκρουση στο προσκήνιο, ακόμα και με τη σικ φωτογράφηση στο Vogue.

«Ευχαριστώ το Vogue που ευαισθητοποιεί τον κόσμο για την Ουκρανία δίνοντας φωνή στους πραγματικούς Ουκρανούς» ανέφερε ένας Ουκρανός πολίτης. 

Ζελένσκι

Πηγή: skai.gr