Ανοίγουν οι αερομεταφορές: Πτήσεις Air France και Lufthansa συμπεριλαμβάνουν την Ελλάδα

Ξεκινούν και πάλι πτήσεις σε χώρες αρχικώς εντός της Ευρώπης οι  Air France και Lufthansa με την Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται στους προορισμούς του προγράμματος πτήσεων των δύο αεροπορικών εταιρειών.

Με το πρόγραμμα του Ιουνίου, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa, επεκτείνουν σημαντικά το δίκτυο πτήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Η Eurowings ανακοίνωσε ήδη την περασμένη εβδομάδα ότι θα επεκτείνει το βασικό της πρόγραμμα στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, της Κολωνία/Βόννης Αμβούργου και Στουτγάρδης προσθέτοντας σταδιακά 15 επιπλέον προορισμούς εντός Ευρώπης από τον Μάιο και έπειτα. Με πτήσεις σε Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Κροατία, η εταιρεία ρίχνει το βάρος της σε προορισμούς στην Μεσόγειο.

Επίσης, η Μαγιόρκα θα ενταχθεί και πάλι στο πρόγραμμα της εταιρείας και θα προσφέρεται από αρκετά γερμανικά αεροδρόμια με την Eurowings.

Με περισσότερους από 106 προορισμούς σε Γερμανία και Ευρώπη και πάνω από 20 διηπειρωτικές πτήσεις, το εύρος πτήσεων που θα προσφέρονται από το τέλος του Ιουνίου θα επεκταθεί σημαντικά για όλους τους ταξιδιώτες. Η πρώτη φουρνιά πτήσεων θα είναι διαθέσιμη προς κράτηση από σήμερα, 14 Μαΐου.  

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa σχεδιάζουν να προσφέρουν γύρω στις 1.800 πτήσεις την εβδομάδα σε περισσότερους από 130 προορισμούς παγκοσμίως.

Οι επιπλέον συνδέσεις της Lufthansa που αποκαθίστανται το πρώτο μισό του Ιουνίου σε Γερμανία και Ευρώπη είναι από Φρανκφούρτη για Αννόβερο, Μαγιόρκα, Σόφια, Πράγα, Μπίλουντ, Νίκαια, Βουδαπέστη, Δουβλίνο, Ρίγα, Κρακοβία, Βουκουρέστι και Κίεβο και από το Μόναχο για Μούνστερ/Όσναμπρουκ, Σίλτ, Ρόστοκ, Βιέννη, Ζυρίχη, Βρυξέλλες και Πάλμα ντε Μαγιόρκα.    

Το πρώτο μισό του Ιουνίου, το πρόγραμμα πτήσεων θα περιλαμβάνει επίσης και 19 προορισμούς μακρινών αποστάσεων, 14 περισσότερους απ'ότι τον Μάϊο.

Συνολικά οι Lufthansa, SWISS και Eurowings θα προσφέρουν περισσότερες από 70 εβδομαδιαίες πτήσεις προς διηπειρωτικούς προορισμούς μέχρι τα μέσα Ιουνίου, σχεδόν τετραπλάσιες σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα. Περαιτέρω αποκατάσταση των διηπειρωτικών πτήσεων της Lufthansa προβλέπεται για το δεύτερο μισό του Ιουνίου

Την ίδια ώρα στο νέο πρόγραμμα πτήσεων της Air France που ξεκινά από τις 23 Μαΐου εντάσσονται αρχικά οι πτήσεις προς Αθήνα και Ηράκλειο 

Εντός του μήνα Μαΐου αναμένονται να ξεκινήσουν οι πτήσεις της Air France από το Παρίσι, με στόχο την σταδιακή αποκατάσταση και ενίσχυσης της σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, σε πρώτο στάδιο, επανέρχεται η πτήση από το αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle προς την Αθήνα στις 23 Μάϊου, η οποία και θα επαναληφθεί στις 30 Μαΐου. Στη συνέχεια, και για τις εβδομάδες που ακολουθούν, οι πτήσεις θα ενισχύονται σε αριθμό, προσφέροντας σταδιακά περισσότερες κάθε εβδομάδα. 

Πρόγραμμα πτήσεων Air France Παρίσι – Αθήνα – Παρίσι, σε ισχύ από τις 23 Μαΐου 2020

23 Μαΐου 2020: 1 πτήση 
30 Μαΐου 2020: 1 πτήση 
Από 1 Ιουνίου 2020: 3 πτήσεις την εβδομάδα   
Από 8 Ιουνίου 2020: 4 πτήσεις την εβδομάδα   
Από 15 Ιουνίου 2020: 7 πτήσεις την εβδομάδα   
Από 22 Ιουνίου 2020: 11 πτήσεις την εβδομάδα   

Επιπλέον, από τις 27 Ιουνίου η Air France επαναφέρει την σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης, που είχε εντάξει τα τελευταία χρόνια στο θερινό της πλάνο, προσφέροντας μία εβδομαδιαία πτήση. Η συγκεκριμένη πτήση θα αναχωρεί επίσης από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες, η Air France θα ζητά από τους επιβάτες να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους από τις 11 Μαΐου 2020. Επιπρόσθετα, και για να εξασφαλίσει η εταιρία το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στην υγεία του προσωπικού και των επιβατών της, θα εφαρμόσει σταδιακά θερμομέτρηση κατά την αναχώρηση όλων των πτήσεών της. Οι συστηματικοί αυτοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται με θερμόμετρα υπερύθρων χωρίς επαφή.

Παράλληλα, θα εφαρμόζεται η τήρηση  αποστάσεων επί του αεροσκάφους, όπου είναι εφικτό, ενώ έχουν ενισχυθεί οι καθημερινές διαδικασίες καθαρισμού των αεροσκαφών και έχουν καθιερωθεί ειδικές διαδικασίες για την περιοδική απολύμανση των αεροσκαφών.

Τέλος, το σύστημα ανακύκλωσης του αέρα στα αεροσκάφη με τα ειδικά φίλτρα HEPA διασφαλίζει ότι ο αέρας της καμπίνας εναρμονίζεται με τα πρότυπα υγιεινής και ποιότητας.  

Η Air France σε συνεργασία με τις γαλλικές και διεθνείς αρχές προσάρμοσε το προηγούμενο διάστημα το πρόγραμμά της σε πολλές διεθνείς πτήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Παρόλα αυτά, η σύνδεση μεταξύ της γαλλικής πρωτεύουσας και της Αθήνας δεν διακόπηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19, με στόχο να εξυπηρετηθεί η μετακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων.  

Η Air France ζητά από τους πελάτες της να προγραμματίσουν το ταξίδι της επιστροφής τους χωρίς καθυστέρηση και να τροποποιήσουν την κράτησή τους στο airfrance.com, όπου υπάρχει και συνεχής ενημέρωση για όλα τα μέτρα.

Σε όλα τα δρομολόγια ενδέχεται να  γίνουν αλλαγές εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλονται από την κάθε κυβέρνηση ή/και τις διεθνείς αρχές.

Οι επιβάτες θα πρέπει να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους στο airfrance.gr

Η ΤUI, επίσης, ανακοινώσε πως  από την 1η Ιουνίου ξεκινά πτήσεις προς Ελλάδα. Μάλιστα στέλεχος της εταιρείας ανέφερε ότι τα πακέτα για τη χώρα μας δεν έχουν ακυρωθεί. Προέβλεψε δε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Πηγή: skai.gr