Περίμεναν το... ράπισμα για τα F-16 στην Τουρκία- Αναζητούν άλλες λύσεις

Οι Τούρκοι Αξιωματούχοι τονίζουν πως ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βοηθήσει ούτως ώστε τα F-16 να πωληθούν στην Άγκυρα.

Αναμενόμενη εξέλιξη χαρακτηρίζουν Τούρκοι Αξιωματούχοι, το «μπλόκο» της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του απεσταλμένου του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, σχετικές πληροφορίες που είχαν στην διάθεση τους τόσο από τα λόμπι που διαθέτουν όσο και από αμερικανικές πηγές, επιβεβαίωναν πως αυτή η εξέλιξη επρόκειτο να προκύψει, σε πρώτη τουλάχιστον φάση.

Ωστόσο, τονίζουν πως υπάρχουν επόμενες φάσεις, επισημαίνοντας πως ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βοηθήσει ούτως ώστε τα F-16 να πωληθούν στην Άγκυρα.

Με βάση το παραπάνω, ευελπιστούν πως εντός των επόμενων ημερών θα αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Η Τουρκία επιθυμεί τα συγκεκριμένα μαχητικά δεδομένου ότι ο στρατός της χώρας τα γνωρίζει καλά αφού η τουρκική αεροπορία τα χρησιμοποιεί εδώ και δεκαετίες κι οι Τούρκοι πιλότοι είναι ιδιαιτέρως εξοικειωμένοι με αυτά.

Σε κάθε περίπτωση, οι Τούρκοι Αξιωματούχοι τονίζουν πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζουν ποιες είναι αυτές.

Πηγή: skai.gr