Αναβρασμός στις ΗΠΑ: Νεκρός από πυρά 19χρονος στο Ντιτρόιντ εν μέσω διαδηλώσεων

Ένας νεαρός άνδρας, 19 ετών έπεσε νεκρός στο Ντιτρόιντ από πυρά το βράδυ της Παρασκευής, όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άγνωστος δράστης, επέβαινε σε SUV Dodge Durango. Ο 19χρονος μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο όπου και υπέκυψε.

Η αστυνομία του Ντιτρόιντ δεν έχει εξακριβώσει εάν το θύμα συμμετείχε όντως στη διαδήλωση, ωστόσο οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με το Associated Press, το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:30 μμ της Παρασκευής (τοπική ώρα) κοντά στη συνοικία με χώρους ψυχαγωγίας του Ντιτρόιτ, Γκρίκταουν, όπου οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες διαδηλωτές, δήλωσε η εκπρόσωπος Νικόλ Κέρκγουντ και διευκρίνισε ότι στους πυροβολισμούς δεν εμπλέκεται κάποιος αστυνομικός.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντιτρόιντ Τζέιμς Κρεγκ δήλωσε ότι ένα άτομο συνελήφθη όταν προσπάθησε να πατήσει αστυνομικό με το αυτοκίνητό του.

Το Associated Press μετέδωσε ότι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων τραυματίστηκε από πέτρα ένας διοικητής της αστυνομίας του Ντιτρόιτ, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

«Δεν θα μείνω άπραγος να αφήσω μια μικρή μειοψηφία, εγκληματίες, να έρθουν εδώ, να επιτίθενται στους αστυνομικούς μου και δημιουργούν ανασφάλεια στην κοινωνία μας. Δεν πρόκειται να το ανεχθούμε», δήλωσε ο Κρεγκ.

Πηγή: skai.gr