Ανάφλεξη στη Συρία; Απειλές Eρντογάν: Σκοτώσαμε 35 Σύρους στρατιώτες - Μήνυμα σε Πούτιν

Κίνδυνος ανάφλεξης στη Συρία μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακοινώνει ότι «30 έως 35» σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν ως τούρκικα αντίποινα για τους νεκρούς τούρκους στρατιώτες και να απειλεί με συνέχιση των αντιποίνων.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Άγκυρας ότι τέσσερις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν σε βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν το ταξίδι του στην Ουκρανία, ο τούρκος πρόεδρος κάλεσε δε τη Μόσχα να μην «εμποδίσει» την απάντηση της Άγκυρας. «Απαντήσαμε αναλόγως σ' αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, είτε με το πυροβολικό είτε με τους όλμους μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία στόχευσε περίπου 40 θέσεις στη Συρία, διευκρίνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανέφερε στην τουρκική επιχείρηση κατά των συριακών θέσεων συμμετείχαν τουρκικά μαχητικά F-16.

«Αυτοί που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά μας θα καταλάβουν σύντομα πως έκαναν ένα σφάλμα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία θα θεωρεί «στόχους» τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις γύρω από τουρκικές θέσεις παρατήρησης στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε από πλευράς του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP του τούρκου προέδρου Ομάρ Τσελίκ.


ΑΜΠΕ - skai.gr