Κλείσιμο

Αλαμπάμα: Δεν του βρήκαν φλέβα... και αναβλήθηκε η εκτέλεση θανατικής ποινής του κατάδικου που φοβάται τις βελόνες

Αλαμπάμα: Aναβλήθηκε η θανατική ποινή κατάδικου που φοβάται τις βελόνες

Η, κυριολεκτικά, στο τελευταίο λεπτό αναβολή ήρθε σχεδόν τρεις ώρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε έγκριση για να προχωρήσει η εκτέλεση

Αξιωματούχοι στην Αλαμπάμα σταμάτησαν τις διαδικασίες υποβολής σε θανατική ποινή για βαρυποινήτη στην Αλαμπάμα επειδή δεν μπορούσαν να βρουν φλέβα, πριν τα μεσάνυχτα όποτε και έληγε η διορία εκτέλεσης.

Σύμφωνα με το Sky news, ο δικαστικός επίτροπος διορθώσεων στην Αλαμπάμα, Τζον Χαμ, δήλωσε ότι η απόφαση να ακυρωθεί η προγραμματισμένη εκτέλεση του Άλαν Μίλερ ελήφθη αφού κατέστη σαφές ότι δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν έγκαιρα τη διαδικασία.

Η, κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό, αναβολή ήρθε σχεδόν τρεις ώρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε έγκριση για να προχωρήσει η εκτέλεση.

«Λόγω χρονικών περιορισμών που προέκυψαν από την καθυστέρηση της δικαστικής διαδικασίας, η εκτέλεση ακυρώθηκε αφού διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δυνατός ο εντοπισμός φλέβας του καταδικασμένου κρατουμένου σύμφωνα με το πρωτόκολλό μας πριν από τη λήξη του θανατικού εντάλματος», είπε ο Χαμ.

Οι αρμόδιοι για την εκτέλεση είχαν ξεκινήσει την διαδικασία προσπαθώντας να βρουν φλέβα αλλά δεν υπολόγιζαν ότι αυτό θα χρειαζόταν τελικά χρόνο.

Ο Άλαν Γιουτζίν Μίλερ είχε ζητήσει να εκτελεστεί με άζωτο, καθώς έχει φοβία στις βελόνες. 

Η εκτέλεση του Μίλερ είχε μπλοκαριστεί προσωρινά, ωστόσο η απόφαση ανατράπηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, που σημαίνει ότι έπρεπε να οδηγηθεί για εκτέλεση στις 11:30 το βράδυ της Πέμπτης με το ένταλμα αυτής να λήγει τα μεσάνυχτα.

Ο Μίλερ, καταδικάστηκε σε θάνατο μετά τη δολοφονία τριών ανδρών σε χώρο εργασίας το 1999.

Αλαμπάμα

Πηγή: skynews