Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας ακύρωσε τους γάμους μεταξύ των ομοφυλοφίλων, εκτιμώντας ότι ο δήμαρχος της πόλης που επέτρεψε να τελεστούν οι γάμοι αυτοί, υπερέβη την εξουσία του.
Οι γάμοι των ομοφυλοφίλων έγιναν το Φεβρουάριο στο Σαν Φραντσίσκο και ένα μήνα μετά το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας διέταξε να σταματήσει αυτή η τακτική.
Με την σημερινή ακύρωση των περίπου τεσσάρων χιλιάδων γάμων από το Ανώτατο Δικαστήριο εφαρμόζεται ρητά ο νόμος της πολιτείας αυτής που επιτρέπει και ευλογεί μόνο γάμους μεταξύ ανδρός και γυναικός.
Πάντως ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο, πόλη γνωστή για το μεγάλο γκέι πληθυσμό της, Γκάβιν Νιούσομ ισχυρίζεται πάντως πως «το να αρνηθούμε στα ζευγάρια των γκέι να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου είναι κι αυτό μια διάκριση».
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο