Χωρίς σύνεση, και αντίθετα με τη διπλωματία, γίνεται η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, δήλωσε η αρχηγός του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, κατηγορώντας τον Ταγίπ Ερντογάν, για τον χαρακτηρισμό "πραξικοπηματίας" που χρησιμοποιεί για τον στρατάρχη Χαφτάρ. 
 
Μιλώντας την Τρίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της, η Μεράλ Ακσενέρ είπε ότι “δεν είμαι εναντίον της αποστολής στρατευμάτων για την διατήρηση της ειρήνης”. “Αυτό στο οποίο αντιτίθεμαι είναι ότι γίνεται χωρίς σύνεση. Αυτό στο οποίο αντιτίθεμαι είναι ότι γίνεται κατά τρόπο που αντιβαίνει στην διπλωματία. Αυτό στο οποίο αντιτίθεμαι είναι ότι το κάνετε αγνοώντας τη ζωή των στρατιωτών μας” ανέφερε η κ. Ακσενέρ. 
 
Η ηγέτιδα του Καλού Κόμματος είπε ακόμη: “Αν στέλνετε στρατεύματα στην Λιβύη, θα είστε αρκετά διπλωματικοί, ώστε να το κάνετε αντικειμενικά. Δεν μπορείτε να στείλετε στρατεύματα λέγοντας ‘Πραξικοπηματία, ποιος είσαι εσύ;’ θα πείτε ‘Στέλνουμε ειρηνευτικές δυνάμεις για την αποτροπή συγκρούσεων μεταξύ των μερών στην Λιβύη".


Πηγή: ΚΥΠΕ 


 

Πηγή: skai.gr