Κλείσιμο

Ακσενέρ: Αν ο Ερντογάν φύγει από την εξουσία θα πρέπει να μπει ισόβια στη φυλακή

Ενδεικτική του κλίματος που υφίσταται όσον αφορά το πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η τοποθέτηση της προέδρου του Καλού Κόμματος - Κιλιτσντάρογλου: Κράτα το στόμα σου κλειστό, για να σε μπερδεύουν με άνθρωπο

Ως πρόκληση και γεγονός που προξενεί εντύπωση, αντιλαμβάνεται ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ακριτικά ελληνικά νησιά.
Μάλιστα, επισημαίνουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «πήρε θάρρος» από την ΕΕ και τις ΗΠΑ και επισκέφθηκε νησιά τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στην Τουρκία, αναφέροντας είτε πως δεν έπρεπε να πάει.

Στο «κάδρο» του τουρκικού Τύπου τίθεται συγκεκριμένα η Ψέριμος. 

Συγκεκριμένα το δίκτυο Haber Global, κάνει λόγο, αναφέροντας και τα Ίμια, για περιοχές αμφισβητούμενης κυριαρχίας.

Τα ΜΜΕ της γείτονος παρακολουθούν στενά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια γεγονός που υποδεικνύει πως πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης είναι να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στα ελληνικά νησιά και να αλλάξει ατζέντα σε μια προσπάθεια να μειωθεί η πολιτική πίεση που ασκείται το τελευταίο διάστημα στον Τούρκο Πρόεδρο.

Ενδεικτική του κλίματος που υφίσταται όσον αφορά το πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η τοποθέτηση της Προέδρου του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, η οποία μίλησε για πιθανότητα ισόβιας κάθειρξης του σε περίπτωση που φύγει από την εξουσία.

'"Δεν είσαι εσύ που τρέφεσαι απο την πόλωση ;  Aν υπάρχει αναδρομική ισχύ των νόμων σου εσυ θα πρέπει να καταδικαστείς σε ισόβια κάθειρξη. Διότι κύριε Ερντογάν κανένας δεν μπορεί να σε ξεπεράσει στο να βάζει σε εμφύλια  σύγκρουση τον λαό της χώρας", είπε συγκεκριμένα.

Κιλιτσντάρογλου: Κράτα το στόμα σου κλειστό, για να σε μπερδεύουν με άνθρωπο

Ένας ακόμα πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν, ο επικεφαλής του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επιτέθηκε με σφοδρότητα εκ νέου στον Τούρκο πρόεδρο, γράφοντας σε ανάρτηση στο Twitter: «Έχω μια συμβουλή για εσένα, που βρίζεις γυναίκες. Καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να σε μπερδεύουν με άνθρωπο, παρά να το ανοίγεις και να απομακρύνεις κάθε αμφιβολία».

Πηγή: skai.gr