Παροξυσμός Ακάρ: Να μην εξοπλίζονται οι Έλληνες-Να διδαχθούν από την ιστορία και το 1922

Τον εκνευρισμό και την ανησυχία της Τουρκίας εκφράζουν οι νέες δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, αναφορικά με την εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας και τις κινήσεις της στο διπλωματικό πεδίο.

Όπως υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός άμυνας, το ελληνικό κράτος δεν πρέπει να εξοπλιστεί διότι δεν έχει να... πληρώσει, ενώ καλεί τους Έλληνες «να διδαχθούν από την ιστορία και το 1922».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Η Ελλάδα έχει υπερβολική αγάπη για τα εξοπλιστικά.Επιδιώκουν να εξοπλιστούν με την ενθάρρυνση και την κατεύθυνση της Γαλλίας.
 

Ονειρεύονται. Αλλά αυτή είναι που προκαλεί ζημίες. Δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις για τα όπλα που αγόρασαν

Αυτό επιδεινώνει τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού λαού.Ο εξοπλισμός δεν έχει κανένα νόημα ακόμα κι αν είναι αριθμητικά ισοδύναμος με την Τουρκία γιατί τα μαθηματικά και η ιστορίας είναι ξεκάθαρα. 
 

Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων.Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9Η Σεπτεμβρίου 1922. Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία.

Την ίδια ώρα τουρκικά μμε κάνουν λόγο για διπλωματική επίθεση από την ελληνική πλευρά. 

Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global το ελληνικό κράτος με τις συμφωνίες που σύναψε με ΗΠΑ και Γαλλία ξεκίνησε μια διπλωματική επίθεση ενώ κατηγορούν την Ελλάδα πως επιθυμεί να μειώσει την επιρροή της Τουρκίας στην Αφρική:

«Η Ελλάδα ξεκίνησε μια διπλωματική επίθεση. Ήδη έχουν υπογραφεί με  ΗΠΑ και Γαλλία, σημαντικές συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας. Παράλληλα Έλληνες αξιωματούχοι ξεκίνησαν επισκέψεις σε διάφορα σημεία του κόσμου. Μετά το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα φαίνεται πως ξεκίνησε ενέργειες για να μειώσει την επιρροή της Τουρκίας στην Αφρική.», αυτό αναφέρεται στο ρεπορτάζ του εν λόγω τηλεοπτικού δικτύου.

Πηγή: skai.gr