Πυρά κατά της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του προς αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Ο Ακάρ ανέφερε για το Παρίσι πως «στην ανατολική Μεσόγειο έρχονται κάποιοι από αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων και κάνουν νταηλίκια και παίζουν το ρόλο του προστάτη και της ασπίδας. Θα έρθουν, και θα φύγουν όπως ήρθαν».

Απευθυνόμενος εξάλλου στις ΗΠΑ απείλησε πως «εσείς αν προσπαθείτε να αλλάξετε τις ισορροπίες αφού πήρατε την απόφαση άρσης του εμπάργκο στη νότια Κύπρο, αυτό δεν θα φέρει την ειρήνη, αλλά την σύγκρουση, δεν θα φέρει τη λύση, αλλά την μη επίλυση του ζητήματος».

«Δεν επιδιώκουμε ένταση ή εκφοβισμό.  ‘’Κυνηγούμε’’ ξεκάθαρα και ρητά τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με πίστη, γνώση, λογική, επιστήμη και νόμο. Κανείς δεν μπορεί να το αποτρέψει αυτό» σχολίασε ο Χουλούσι Ακάρ.

Βίντεο που ανάρτησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι ο Ακάρ πέταξε με F-16 στο Βόρειο Αιγαίο.
 

Έτοιμος για διπλωματική λύση με την Ελλάδα στις μεταξύ τους διενέξεις δήλωσε στο μεταξύ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συνεδρίαση κεντρική επιτροπής του κυβερνώντος κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Millieyt. 

Πηγή: skai.gr