Ακάρ: Επεκτατική και επιθετική πολιτική από την Ελλάδα - Να διδαχθούν από το 1922

Ο Τούρκους υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ενισχύει με την πολιτική της την αστάθεια

Έρχονται καλύτερες ημέρες υποσχέθηκε στους Τούρκους ο Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας ότι η χώρα ανακάλυψε νέα κοιτάσματα αερίου, τα οποία είναι ικανά να βγάλουν την χώρα από τη φτωχοποίηση. 

Το 2023 θα είναι καλύτερο είπε ο Τούρκος πρόεδρος ανακοινώνοντας το γεγονός.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, υπάρχουν και δημοσιεύματα που στέκονται στο γεγονός ότι την ώρα που ο Ερντογάν τάζει μέσω των κοιτασμάτων, οι Τούρκοι βλέπουν τα ενοίκια να εκτινάσσονται κατά μέσο όρο 168%. Συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη η αυξήσεις στα ενοίκια φτάνουν το 150% και στην Αττάλεια το 300%.

Παρ' όλα αυτά, ο Ερντογάν υπόσχεται ότι «η Τουρκία θα γίνει πλουσιότερη».

ΑΚΑΡ: Η Ελλάδα κάνει προβοκάτσιες και ασκεί επιθετική, επεκτατική και εχθρική πολιτική

Την ίδια ώρα, το γαϊτανάκι των προκλητικών δηλώσεων συνέχισε ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κάνει προβοκάτσιες, ασκεί επιθετική, επεκτατική και εχθρική πολιτική. 

Μάλιστα, σε ομιλία του κατηγόρησε την χώρα μας ότι ασκεί επεκτατική πολιτική:

«Δυστυχώς η Ελλάδα με τις προβοκατόρικες ενέργειες της αλλά και προβοκατόρικη ρητορική ενισχύει την αστάθεια. Συνεχίζει την επεκτατική και επιθετική πολιτική. Θυσιάζει την ευημερία και τα συμφέροντα του λαού της, υπέρ των συμφερόντων άλλων χωρών. Την πολιτική της ύπαρξη την χτίζει πάνω στην εχθρότητα ενάντια της Τουρκίας και κάθε ημέρα προκαλεί νέες εντάσεις.

Να μην βασίζονται σε αυτούς που πιστεύουν, και να διδαχθούν από την ιστορία δίχως να ξεχάσουν το 1922. Ως αποτέλεσμα, στην Κύπρο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο είμαστε έτοιμοι σε διάλογο όμως δεν επιτρέψαμε και ούτε θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο» είπε ο Ακάρ.

Πηγή: skai.gr