«Αγριάδες» Μπολσονάρου σε δημοσιογράφο - Τον ρώτησε για τις καταθέσεις της συζύγου του

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, είπε χθες Κυριακή ότι ήθελε να χτυπήσει δημοσιογράφο, όταν αυτός ο τελευταίος του απηύθυνε ερώτηση για τις τραπεζικές καταθέσεις στον λογαριασμό της συζύγου του, της πρώτης κυρίας Μισέλ Μπολσονάρου, από πρώην συνεργάτη ενός από τους γιους του.

«Θέλω να σου ρίξω μπουνιά στα μούτρα, εντάξει;» ακούγεται να απαντά ο Μπολσονάρου στην ερώτηση του συντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας O Globo στο ηχογραφημένο απόσπασμα 37 δευτερολέπτων που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, βραζιλιάνικα ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι ο συνεργάτης, ο Φαμπρίσιου Κεϊρόις, έκανε καταθέσεις ύψους 72.000 reais (σχεδόν 10.850 ευρώ) στον λογαριασμό της πρώτης κυρίας μεταξύ του 2011 και του 2018.

Ο Κεϊρόις υπήρξε συνεργάτης του μεγαλύτερου γιου του προέδρου Μπολσονάρου. Ο Φλάβιου Μπολσονάρου, σήμερα ομοσπονδιακός γερουσιαστής, ήταν τότε τοπικός βουλευτής στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Ο πρώην συνεργάτης του γιου του προέδρου έχει συλληφθεί στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται σχετικά με καταθέσεις που είχαν γίνει τη συγκεκριμένη περίοδο, ύψους 1,2 εκατ. reais (περίπου 181.000 ευρώ). Τα ερωτήματα σχετικά με τον Κεϊρόις συνεχίζουν να καταδιώκουν την οικογένεια του προέδρου. Η υπόθεση είναι εμφανές πως ενοχλεί τον Μπολσονάρου, καθώς θέτει υπό αμφισβήτηση τη δέσμευσή του πως θα πάτασσε τη διαφθορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ