Άγνωστα έργα του Ρέμπραντ ανακαλύφθηκαν μετά από 200 χρόνια - Δείτε τα αριστουργήματα

Τους δύο μικρούς πίνακες είχε στην κατοχή της μία οικογένεια για σχεδόν δύο αιώνες

Τον Ιούλιο, ο οίκος δημοπρασιών Christie's θα διαθέσει προς πώληση δύο πορτρέτα του Ρέμπραντ που είχε στην κατοχή της μία οικογένεια στη Βρετανία για σχεδόν δύο αιώνες και τα οποία ήταν «άγνωστα». 

Οι μελετητές δεν γνώριζαν την ύπαρξη των έργων τέχνης του Ολλανδού δάσκαλου, έως ότου οι ειδικοί του οίκου δημοπρασιών τα αναγνώρισαν κατά τη διάρκεια αξιολόγησης ρουτίνας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι πίνακες του 1635 απεικονίζουν έναν ζευγάρι Ολλανδών, τον Γιαν Βίλεμζ βαν ντερ Πλεμ και τη σύζυγό του Γιάπκεν Καρλς, ζευγάρι που είχε οικογενειακές σχέσεις με τον καλλιτέχνη. 

Πρόκειται για πρώιμα έργα του ζωγράφου, καθώς δημιουργήθηκαν ακριβώς όταν ο Ρέμπραντ είχε αρχίσει να χτίζει τη φήμη του. 

Παρ’ όλο που το ύψος τους δεν υπερβαίνει τα 20 εκατοστά, οι δύο πίνακες υπολογίζεται ότι θα πωληθούν μαζί πέντε έως οκτώ εκατομμύρια αγγλικές λίρες (περίπου 6,2 έως 10 εκατομμύρια δολάρια).

Τα πορτρέτα θα διατεθούν προς πώληση στους εκθεσιακούς χώρους του οίκου Christie’s στο Λονδίνο στις 6 Ιουλίου, αφού παρουσιαστούν στη Νέα Υόρκη και το Άμστερνταμ.

Πηγή: skai.gr