Κλείσιμο

Αγγλία: Πιθανό lockdown σε περισσότερες περιοχές από το Σάββατο 26/12

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Σύσκεψη της υπουργικής επιτροπής συντονισμού δράσης κατά της πανδημίας πραγματοποιείται σήμερα στο Λονδίνο υπό τη σκιά των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θεωρείται πολύ πιθανό να ανακοινωθεί εντός της ημέρας η υπαγωγή περισσότερων περιοχών της Αγγλίας στην τέταρτη βαθμίδα περιοριστικών μέτρων που συνιστά νέο lockdown, όπως ισχύει από την Κυριακή στο Λονδίνο και στη ΝΑ Αγγλία.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι η αυστηροποίηση των μέτρων θα ισχύσει από το προσεχές Σάββατο, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Την Τρίτη το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε το χειρότερο ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, με 36.804, καθώς και 691 θανάτους.

Θεωρείται επίσης πιθανό να τοποθετηθούν στην τρίτη βαθμίδα περιορισμών αρκετές περιοχές που για την ώρα απολαμβάνουν μια κάποια μεγαλύτερη ελευθερία, κυρίως ως προς τη λειτουργία της εστίασης.

Μεταξύ των περιοχών που εξετάζεται να τεθούν υπό γενικό απαγορευτικό περιλαμβάνονται το Ντέβον, περιοχές του Σάσεξ, το Σάρεϊ, το Έσεξ, το Νόρφολκ, αλλά και πιο βόρεια η Κάμπρια και το Μπέρμιγχαμ, όπου μάλιστα την Τρίτη υπήρξε σύσκεψη δημοτικών και τοπικών υγειονομικών αρχών για να συζητηθεί κατά πόσο πρέπει να υποβληθεί αίτημα προς την κυβέρνηση για επιβολή αυστηρότερων μέτρων στην περιοχή.

Κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν την επιβολή lockdown σε όλη την Αγγλία με την έναρξη του νέου έτους, αν η επιδημιολογική κατάσταση δεν αρχίσει να βελτιώνεται.

Και στη Σκωτία η οπτική Πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου καθολικού lockdown, λέγοντας ότι το νέο στέλεχος του κορωνοϊού μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα.

Νέα lockdown έχουν ανακοινωθεί στην Ουαλία και στη Βόρεια Ιρλανδία με ισχύ από τις 26 και 28 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.
 

Πηγή: skai.gr