Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο βόρειο Αφγανιστάν

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η τζιχαντιστική οργάνωση στο κανάλι της στο Telegram.

Τρεις εκρήξεις κατέστρεψαν τα τρία μικρά λεωφορεία στα οποία είχαν τοποθετηθεί βόμβες, και τα οποία βρίσκονταν σε διαφορετικές γειτονιές της Μαζάρ-ι-Σαρίφ νωρίτερα σήμερα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και άλλοι δεκαπέντε να τραυματιστούν, σύμφωνα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες υγείας.

Σύμφωνα με τον Νατζιμπουλάχ Ταουάνα, τον επικεφαλής της υπηρεσίας υγείας της επαρχίας Μπαλχ, τρεις γυναίκες είναι μεταξύ των δέκα ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις των μικρών λεωφορείων.

Παράλληλα οι αρχές επιβεβαίωσαν άλλη μια έκρηξη στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Πρόκειται για βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το βράδυ και είχε στόχο ένα τζαμί. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών της Καμπούλ ανάρτησε στο Twitter έναν απολογισμό με πέντε νεκρούς και 22 τραυματίες από την έκρηξη στο τζαμί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ