Αφγανιστάν: Επίθεση ενόπλων σε κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα - Φόβοι για πολλά θύματα

Επίθεση εναντίον κλινικής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, εξαπέλυσαν ένοπλοι το πρωί σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Εσωτερικών. Πληροφορίες που μεταδίδει τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχουν πολλά θύματα.

«Νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δέχεται επίθεση», δήλωσε η πηγή στο Reuters, και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν ήδη επιχείρηση για να απωθήσουν τους δράστες και ότι είναι πιθανό στην κλινική να πραγματοποιούσε επίσκεψη ο υφυπουργός Υγείας την ώρα που άρχισε η έφοδος.

Ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση σε κλινική, αν και δεν είναι ακόμη σαφές ποιοι ευθύνονται για την ενέργεια. Οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι ευθύνονται για την επίθεση. 

Σύμφωνα με παιδίατρο που εργάζεται στην κλινική ο οποίος μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο η επίθεση άρχισε με την πυροδότηση βόμβας από καμικάζι στην είσοδο της κλινικής, που επέτρεψε σε άλλους ενόπλους να μπουν στο κτίριο.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières, MSF) δεν έχουν ακόμη σχολιάσει την πληροφορία ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση στην κλινική τους.

Πηγή: skai.gr