Βρήκαν τη χαμένη γάτα τους μετά από πέντε χρόνια

Πριν από πέντε χρόνια η γάτα με το όνομα Γουίλοου, εξαφανίστηκε από το σπίτι της κοντά στα Ρόκι Μάουντενς, όταν κάποιοι εργάτες που έκαναν εργασίες ανακαίνισης, άφησαν την πόρτα ανοιχτή. Οι ιδιοκτήτες της έψαξαν να τη βρουν, κόλλησαν και τις σχετικές αφίσες, αλλά με τα τόσα κογιότ που βρίσκονται στην περιοχή, έχασαν κάθε ελπίδα να τη βρουν ζωντανή.

Πριν από μερικές μέρες όμως, η οικογένεια Squires δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από ένα κέντρο περίθαλψης ζώων, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης (σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους στο Μπούντερ του Κολοράντο), με το οποίο τους ενημέρωναν ότι είχαν βρει τη Γουίλοου.

Τη γάτα εντόπισε ένας άνδρας στο Μανχάταν και τη μετέφερε στο κέντρο περίθαλψης, όπου ανακάλυψαν ότι έφερε μικροτσίπ που περιείχε όλα τα στοιχεία της οικογένειας που την είχε χάσει.

Παραμένει άγνωστο το πως κατάφερε να φτάσει στη Νέα Υόρκη. Πάντως, σύμφωνα με τους ανθρώπους του κέντρου περίθαλψης, η γάτα δεν ήταν ταλαιπωρημένη, άρα πιθανότατα δε ζούσε στους δρόμους όλο αυτό το διάστημα.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια έχει τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα δεν είχε γεννηθεί όταν έφυγε η Γουίλοου. Επίσης έχουν δύο σκυλιά.

Η κα. Squires τόνισε στο Associated Press ότι όλα τα ζώα τους φέρουν μικροτσίπ και (χαριτολογώντας) σημείωσε ότι αν μπορούσε θα τοποθετούσε μικροτσίπ και στα παιδιά της!

Είπε ακόμα ότι περιμένουν πως και πως την άφιξη της Γουίλοου και σημείωσε ότι παρόλο που πίστευαν ότι δε θα την ξαναβρούν, δεν την είχαν ξεχάσει.
Πηγή: skai.gr