Βαρομετρικό χαμηλό από Λευκορωσία - Ουκρανία, φέρνει βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο κυρίως στα βορειοανατολικά, με πτώση της θερμοκρασίας και ανέμους έως 7 Μποφόρ

Mε κακοκαιρία ξεκινά η εβδομάδα καθώς βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στις περιοχές Λευκορωσίας - Ουκρανίας προκαλεί την κίνηση ψυχρών αερίων μαζών προς τα Νότια Βαλκάνια, και ως ποτέλεσμα της κίνησης αυτής, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση των ανέμων τοπικών φαινομένων θα καταγραφούν και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα 12/09 θα ξεπεράσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 5 βαθμούς Κελσίου. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας που αναμένεται τη Δευτέρα 12/09 σε σχέση με τη μέγιστη θερμοκρασία της Κυριακής 10/09.

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση, φτάνοντας πρόσκαιρα κατά τόπους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ. Τέλος, τοπικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από τη νύχτα της Κυριακής 11/09 στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Εύβοια. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι της Δευτέρας 12/09 θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία.

Πηγή: skai.gr