Κλείσιμο

Νέα επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη το απόγευμα και από τα Δυτικά. Κακοκαιρία την Πέμπτη , με ισχυρές βροχές , καταιγίδες , χιόνια και στα Κεντρικά και Βόρεια ημιορεινά

 Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Τετάρτη  Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο , τα Ηπειρωτικά , στην Εύβοια και τις Σποράδες.  Χιόνια θα πέσουν στα Κεντρικά και Βόρεια ορεινά.  Από το Απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν στα Νησιά του Ιονίου  και το βράδυ στη Δυτική Στερεά , τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και την Ήπειρο ,  ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα Βορειοδυτικά ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά παροδικά αυξημένη. Οι  Άνεμοι θα πνέουν  στο Ιόνιο Νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ και στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.   Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Βόρεια έως 11 με 12  βαθμούς , στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά έως 14 με 16 βαθμούς , και στο Αιγαίο έως 18 βαθμούς. 

Την  Πέμπτη βροχές θα εκδηλωθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα , καταιγίδες  κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές  και χιονοπτώσεις στα ορεινά , καθώς και στα Κεντρικά και Βόρεια ημιορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά αρχικά στα Δυτικά – Κεντρικά και Νότια και βαθμιαία στα Βορειοανατολικά , και το Ανατολικό Αιγαίο.  Την Παρασκευή,  ο καιρός θα είναι γενικά άστατος με  τις περισσότερες και εντονότερες βροχές  να εκδηλώνονται κυρίως στη  Βορειοανατολική  Ελλάδα , το Ανατολικό  Αιγαίο , και τα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.   Η ένταση των ανέμων τοπικά 6 με 8  μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και το Σ/Κ. 

Αττική                                                                                                                                                    

Καιρός σήμερα.  Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη , με πιθανότητα βροχής. Οι  Άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί  4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς. 

Θεσ/νίκη   

Καιρός σήμερα. Συννεφιά , με πιθανότητα βροχής και πιθανόν ασθενείς  χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Από το βράδυ  τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει και στα ημιορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικοί  3 με 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.   

Πηγή: skai.gr