ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Ανατολικά και Νότια σήμερα Δευτέρα. Λίγες βροχές αύριο Τρίτη. Νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα Δυτικά Τετάρτη και Πέμπτη

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Δευτέρα  Σε όλη τη χώρα προβλέπεται συννεφιά , με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Ανατολικά και Νότια. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα  στα Δωδεκάνησα και την Κάρπαθο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Οι  Άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ , στο Ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Βόρεια  έως 12 βαθμούς , στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά  έως 14 με 15 βαθμούς  και στα νησιά  έως 17 βαθμούς. 

Την Τρίτη τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Ανατολικά Ηπειρωτικά , στις Κυκλάδες , την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά που βαθμιαία θα αυξηθεί και από το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν βροχές.  Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ ,  και στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Την Τετάρτη Αρχικά στα Δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν  βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Την Πέμπτη αρχικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές , που από το απόγευμα  όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή και το Σάββατο δεν αναμένονται αξιόλογες βροχές και ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές βελτιωμένος.

Αττική                                                                                                                                           

Καιρός σήμερα.  Συννεφιά παροδικά αυξημένη , με τοπικές βροχές κυρίως στα Βόρεια του νομού. Οι  Άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί  4 με 5 μποφόρ και στα Ανατολικά μέχρι 6. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.   

Θεσ/νίκη   

Καιρός σήμερα.  Λίγη συννεφιά , παροδικά αυξημένη , με τοπικές βροχές το πρωί.   Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι  3 με 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία έως 12 βαθμούς.    

Πηγή: skai.gr