Νέο Βαρομετρικό χαμηλό από τα Δυτικά θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας την Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση προς το τέλος της εβδομάδας

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Δευτέρα  Συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες , πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα Δυτικά και τα Βορειοανατολικά. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το μεσημέρι και από τα Δυτικά. Μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική και Νότια  Νησιωτική χώρα.  Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ,  σταδιακά όμως και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Δυτικά και Βόρεια έως 19 βαθμούς  , και στην υπόλοιπη χώρα έως 22 με 23 βαθμούς.  

Την Τρίτη πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί , ωστόσο από το μεσημέρι στα Δυτικά θα αρχίσουν και πάλι βροχές και καταιγίδες,  που βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι Άνεμοι θα πνέουν Νότιοι 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Τετάρτη τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές . Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Οι Νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογή μεταβολή.

Την Πέμπτη τοπικές βροχές στα Δυτικά , τα Βορειοανατολικά Ηπειρωτικά και το Ανατολικό Αιγαίο. Την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές βελτιωμένος καιρός με λίγες βροχές στα Ανατολικά και Νότια. Θα επικρατήσουν Βόρειοι – Βορειοδυτικοί  Άνεμοι 5 με 6 μποφόρ , και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.    

Αττική                                                                                                                                           

Καιρός σήμερα.  Λίγη συννεφιά , παροδικά αυξημένη.  Οι  Άνεμοι θα πνέουν αρχικά Νότιοι 6 με 7 μποφόρ , βαθμιαία Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.   Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.  

Θεσ/νίκη   

Καιρός σήμερα.  Συννεφιά παροδικά αυξημένη.  Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι  4 με 5  μποφόρ και η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.  
 

Πηγή: skai.gr