Μεταβολή του καιρού σήμερα Δευτέρα με τοπικές βροχές, πτώση της θερμοκρασίας Τρίτη και Τετάρτη - Από την Πέμπτη επανέρχεται η Άνοιξη, με άνοδο της θερμοκρασίας

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Δευτέρα Από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα δυτικά , τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα Βόρεια - Βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα , λίγη συννεφιά.  Οι  Άνεμοι θα πνέουν δυτικοί -  νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ , και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Δυτικά και Βόρεια  έως 19 με 21 βαθμούς, στα Ανατολικά Ηπειρωτικά έως 22 με 24 βαθμούς και στο Αιγαίο έως 21 με 22 βαθμούς.  

Την Τρίτη θα εκδηλωθούν  τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου,  και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα Ηπειρωτικά ορεινά , στα Κεντρικά και Βόρεια ημιορεινά  και στα ορεινά της  Εύβοιας. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα  στα δυτικά και από το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.  Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί-Βορειοδυτικοί  6 με 8  μποφόρ και στα πελάγη πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη την χώρα

Την Τετάρτη Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές  καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά. Οι Άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι , στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ , με εξασθένηση. Η θερμοκρασία ,  θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά , και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Τέλος από την Πέμπτη επανέρχεται η Άνοιξη , δεν αναμένονται αξιόλογες βροχές , και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Αττική                                                                                                                                                    

Καιρός σήμερα.  Γενικά αίθριος καιρός , με τοπικές συννεφιές το απόγευμα.   Οι  Άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί  4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

Θεσ/νίκη    

Καιρός σήμερα. Λίγη συννεφιά που βαθμιαία θα αυξηθεί ,  και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ  Θερμοκρασία: έως 19 βαθμούς .

Πηγή: skai.gr