Βροχές και καταιγίδες σήμερα Πέμπτη , αύριο Παρασκευή θα περιοριστούν στα Ανατολικά και Νότια. Πτώση της θερμοκρασίας

 Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Πέμπτη , Προβλέπεται συννεφιά  με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες , στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και εντονότερα στις Κυκλάδες , την Κρήτη , το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά , το πρωί και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής χώρας. Το βράδυ τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη θα σταματήσουν. Οι  Άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι  5 με 7 μποφόρ  και στο  Ιόνιο τοπικά 8.  Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Βόρεια έως 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα έως 16 με 18 βαθμούς.  

Την Παρασκευή Στην ανατολική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα Νότια σποραδικές  καταιγίδες.  Τα φαινόμενα  το βράδυ  θα περιοριστούν στις Κυκλάδες , την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά , στα ορεινά της Κρήτης , και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές  λίγη  συννεφιά πρόσκαιρα αυξημένη.  Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι , στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ανατολικά και τα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα έως 16 βαθμούς.

Τέλος το Σάββατο τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες , την Κρήτη ,  την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία ,  που την Κυριακή θα περιοριστούν στην Κρήτη και βαθμιαία θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά. Οι Βόρειοι Άνεμοι το Σάββατο στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, την Κυριακή μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία , σε άνοδο κυρίως την Κυριακή.    

Αττική                                                                                                                                                    

Καιρός σήμερα.  Λίγη συννεφιά  , παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ. Οι  Άνεμοι θα πνέουν  Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ,  και το βράδυ βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

Θεσ/νίκη    

Καιρός σήμερα. Λίγη συννεφιά , παροδικά αυξημένη. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως από το βράδυ. Άνεμοι  Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 12 βαθμούς.

Πηγή: skai.gr