Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη καλοκαιρία , με υψηλές θερμοκρασίες . Από την Πέμπτη η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση.

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Τρίτη  Γενικά αίθριος καιρός. Οι  Άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και  στο Ανατολικό – Νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Ηπειρωτικά έως 27 με 29 βαθμούς , και στα Νησιά έως 25 με 26 βαθμούς.

Την Τετάρτη  καλοκαιρία αναμένεται στη χώρα μας , με γενικά αίθριο καιρό.  Οι Άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο βαθμιαία 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη από το απόγευμα  στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία , θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια.  Οι Βόρειοι  Άνεμοι στο Αιγαίο , βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση , κυρίως στα Βόρεια.

Την Παρασκευή ασθενείς τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στην Κεντρική  Μακεδονία , τη Θεσσαλία , Ανατολική Στερεά , Εύβοια και Βόρεια Κρήτη που βαθμιαία θα σταματήσουν.  Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά. Άνεμοι Βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση , κυρίως στα Ανατολικά και Βόρεια.

Το Σ/Κ τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και η θερμοκρασία κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.   

Αττική                                                                                                                                           

Καιρός. Γενικά αίθριος.  Οι  Άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς  2 με 3 μποφόρ.  Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.  

Θεσ/νίκη   

Καιρός.  Γενικά αίθριος , με τοπικές ομίχλες το πρωί.   Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς  2 με 3  μποφόρ και η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς. 
 

Πηγή: skai.gr