Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στη χώρα μας , εξασθένηση των φαινομένων από την Πέμπτη το απόγευμα. Πτώση της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη   

Σήμερα Τρίτη Τοπικά Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν  στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία , τη Στερεά , στην Ήπειρο ,το Ιόνιο και στη Βόρεια – Βορειοδυτική Πελοπόννησο.  Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, Στο Αιγαίο Βόρειοι 4 με 6 στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Δυτικά έως 26  βαθμούς , και στην υπόλοιπη χώρα έως 28 με 30 βαθμούς.

Την  Τετάρτη Συννεφιά με τοπικές βροχές. Καταιγίδες ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Τέλος την Πέμπτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα Ανατολικά και Νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν , η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.  

Αττική                                                                                                                                                    

Καιρός σήμερα. λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας , κυρίως στα Δυτικά του νομού.  Οι άνεμοι  θα πνέουν  Βόρειοι   3 με 5  μποφόρ.  Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς.   

Θεσ/νίκη    

Καιρός σήμερα. συννεφιά με τοπικές βροχές το πρωί. Άνεμοι: ΒΑ  3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 27 βαθμούς.

Πηγή: skai.gr