Η μπόρα έφερε προβλήματα: Πλημμύρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αχαΐα

H πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Η πρόβλεψη ανά περιοχές - Δείτε τον καιρό live. 

Η μπόρα της Τρίτης έφερε προβλήματα... Πλημμύρες σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Αχαΐα από τις σφοδρές καταιγίδες. 

Από τις 7.30 το βράδυ περίπου παραμένουν χωρίς ρεύμα περιοχές της Βούλας, Άνω Βούλας, Βάρης και Άνω Γλυφάδας από βλάβη σε μετασχηματιστή λόγο κεραυνών. Τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν και αναμένεται να αποκαταστήσουν την ζημιά έως τα μεσάνυχτα. 

Πλημμύρες

Εκατόν εννέα κλήσεις δέχθηκε από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν αρκετές περιοχές της Αττικής. Από τις 109 κλήσεις, οι 102 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και οι 7 κοπές δέντρων. Οι περισσότερες κλήσεις προήλθαν από Βάρη,  Βούλα και Βουλιαγμένη.

Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος στο Κερατσίνι, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Τριπόλεως από το ύψος της οδού Ιππολύτου έως την οδό Αμαζόνων. Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Άνοιξαν οι δρόμοι σε Ποσειδώνος – Λεωφόρο Βουλιαγμένης που είχαν κλείσει λόγω της κακοκαιρίας. Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων και στην Πειραιώς.

Γλυφάδα

Θεσσαλονίκη: Ολιγόλεπτη μπόρα προκάλεσε χείμαρρο 

Σε ορμητικό χείμαρρο μετατράπηκε η 25ης Μαρτίου στην ανατολική Θεσσαλονίκη από την ισχυρή, αλλά ολιγόλεπτη μπόρα που έπληξε τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τρίτης.

Τα νερά έχουν μάλιστα καλύψει και τα σημεία που βρίσκονται οι ειδικές ράμπες φτάνοντας μέχρι το πεζοδρόμιο.

Τα οχήματα στη συμβολή τη Μαρτίου με τη Δελφών πραγματικά ειναι σαν να διασχίζουν ένα ποτάμι καθώς τα νερά κατεβαίνουν από την Κ. Καραμανλή με ορμή.

Κυρίως στα ανατολικά, πολλοί δρόμοι έγιναν για λίγο... ποτάμια, ενώ έντονη βροχόπτωση, συνοδεία κεραυνικής δραστηριότητας, έπληξε και το κέντρο της πόλης, δίχως ωστόσο να προκληθούν προβλήματα.
 


Καρδίτσα: Κατολισθήσεις στα ορεινά-Ισχυρή χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στον Παλαμά

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αργιθέας, να προκληθούν καταπτώσεις βράχων, οι οποίες, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τα μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας.

Στην περιοχή του δήμου Παλαμά, ισχυρή χθεσινή χαλαζόπτωση

Τρίκαλα: Σοβαρά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στα ορεινά της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων

Κατολισθήσεις, ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο, πτώσεις δέντρων και διακοπή ρεύματος έχει προκαλέσει σήμερα το απόγευμα η έντονη βροχόπτωση που πλήττει την ορεινή Πίνδο της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων.  
 
Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των αστυνομικών αρχών, βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα δημιουργούνται, ενώ σε τοπικά διαμερίσματα, όπως Διάβα, Πολυνέρι, Βαλκάνο, έχει σημειωθεί σε μεγάλη έκταση διακοπή ρεύματος. Στην Καλαμπάκα υπάρχουν πλημμυρισμένα υπόγεια και γίνονται αντλήσεις νερού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Καλάβρυτα: Μεγάλη κατολίσθηση στη Ζαχλωρού

 Μεγάλη κατολίσθηση στη Ζαχλωρού στα Καλάβρυτα λόγω ισχυρής καταιγίδας σημειώθηκε το απόγευμα.

Από την ισχυρή καταιγίδα, προκλήθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην είσοδο της Ζαχλωρούς και στην διασταύρωση με Δουμενά. 

Πάντως, ο δρόμος άνοιξε, καθώς καθαρίστηκε από τα φερτά υλικά που βρέθηκαν στο οδόστρωμα: 

Ζαχλωρού

Ζαχλωρού

 Η κατάσταση νωρίτερα:

Ζαχλωρού

Ζαχλωρού

Ζαχλωρού

Eικόνες αποκάλυψης στην Καλαμπάκα 

Απίστευτες εικόνες καταγράφονται στην Καλαμπάκα και στην ευρύτερη περιοχή από το ισχυρό μπουρίνι που την πλήττει από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr κεντρικοί δρόμοι της πόλης βυθίστηκαν στο νερό, πλημμύρισαν ισόγεια καταστήματα και υπόγεια. Είναι χαρακτηριστική η κεντρική φωτογραφία όπου διακρίνεται η οδός Τρικάλων, ο κεντρικός δρόμος της πόλης, ο οποίος μετατράπηκε κυριολεκτικά σε ποτάμι. Μεγάλες ζημιές καταγράφονται και πέριξ της πόλεως, ενώ αιωνόβιος πλάτανος έσπασε και έκοψε στα δυο το δρόμο προς Διάβα.

Καλαμπάκα

H πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι έντονα.
Ανεμοι: Απο βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βοχές και καταιγίδες, οι οποίες κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε αναλυτικά στο skaikairos.gr 

ΑΜΠΕ - skai.gr - voria.gr - kalavrytanews.com