Κλείσιμο

Τσιχλί Μπαμπά: Το άγνωστο νησί της Μεσσηνίας με τα «θαμμένα» μυστικά - Δείτε video

Στο Τσιχλί Μπαμπά βρίσκεται θαμμένο και το ταριχευμένο σώμα του Παύλου Βοναπάρτη, ανιψιού του Ναπολέοντα, ο οποίος πέθανε στο Ναύπλιο στις 7 Σεπτεμβρίου του 1827

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου υπάρχει ένα μικρό νησί που φιγουράρει σχεδόν σε όλα τα site που διαφημίζουν τη Μεσσηνία και κάνει πολλούς να αναρωτιούνται για την τόσο όμορφη και ιδιαίτερη τοποθεσία. Το όνομά του μάλιστα είναι τόσο περίεργο, όσο και τα μυστικά που κρύβει στα εδάφη του.

Βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την Πύλο και πολλοί είναι αυτοί που το αποκαλούν Φανάρι, λόγω του φάρου που υπάρχει από το 1873 στη νότια άκρη του και φωτίζει τις νυχτερινές διαδρομές των πλοίων της γύρω περιοχής. Όμως το πραγματικό του όνομα είναι Τσιχλί Μπαμπά και πολλοί το αναγνωρίζουν από τη χαρακτηριστική πολυφωτογραφημένη κάθετη τρύπα στη μέση της νησίδας, όπου σύμφωνα πάντα με την παράδοση, εάν μια έγκυος γυναίκα περάσει μέσα από αυτή, θα αποκτήσει αγόρι.

Το νησί Τσιχλί Μπαμπά

Ακριβώς δίπλα στην κάθετη αυτή τρύπα, στα ανατολικά του νησιού, υπάρχει μια μικρή προβλήτα από την οποία μπορεί κανείς να σκαρφαλώσει στα ενδότερα του Τσιχλί Μπαμπά και να αφουγκραστεί την ιστορία που θα του μαρτυρήσει το απαλό θαλασσινό αεράκι για το ίδιο το μέρος, καθώς επίσης και να μάθει για τα μυστικά που χρόνια τώρα είναι θαμμένα στο έδαφός της.

Το νησί Τσιχλί Μπαμπά

 Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ   

Πηγή: travel-inspiration