«Τρία-Πέντε Πηγάδια»: Ένα «mini Μπάνσκο» στη Βόρεια Ελλάδα - Πότε ανοίγει

Έτοιμο ν’ ανοίξει τις πύλες του, αρχές Ιανουαρίου θεωρεί πως θα είναι το χιονοδρομικό κέντρο «Τρία-Πέντε Πηγάδια» σύμφωνα με όσα αναφέρει στο GRTimes ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Καρανικόλας. «Στόχος η δημιουργία ενός «mini Bansko» στη Βόρεια Ελλάδα».

«Η εκμίσθωση θα είναι μακροχρόνια, για 23 έτη περίπου. Αυτή την περίοδο ετοιμαζόμαστε να εκδώσουμε μία γρήγορη προκήρυξη, ώστε να έχουμε πλειοδότη στο άμεσο μέλλον και να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες υπογραφές» σημειώνει ο κ. Καρανικόλας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νάουσας, στόχος όλων των φορέων, ιδιωτών, αλλά και του δημοσίου είναι να δημιουργηθεί ένα «mini Bansko» σε βάθος χρόνου και ανώτερο, στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ταυτόχρονα να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του δήμου και το φυσικό περιβάλλον του Βερμίου. «Το χιονοδρομικό θ’ ανοίξει κανονικά! Εφόσον, προχωρήσουν οι διαδικασίες υπό κανονικές συνθήκες και γίνει ο διαγωνισμός σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, υπολογίζουμε ότι τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, το χιονοδρομικό κέντρο «Τρία-Πέντε Πηγάδια» θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες».

Κλείνοντας ο δήμαρχος τόνισε στο GRTimes.gr πως με αυτή την απόφαση, θα επωφεληθεί ολόκληρη η περιοχή, αλλά και ο χειμερινός τουρισμός της Βορείου Ελλάδος, ενώ θ’ ανοίξουν αρκετές θέσεις εργασίας, έπειτα από τη συγκεκριμένη επένδυση.

«Το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε, με το "πράσινο φως" που δόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Νάουσας. Είναι μία μοναδική ευκαιρία, για να αναπτυχθεί ακόμη παραπάνω όλη η περιοχή και ιδίως το βουνό. Δεκάδες ορειβατικοί σύλλογοι και όχι μόνο, μου στέλνουν καθημερινά μηνύματα, αλλά και πολίτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι ανυπομονούν να επισκεφτούν το χιονοδρομικό».

TAGS: Νάουσα