DW: Ξεκινά 1η Μαρτίου η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα θέλει να ανοίξει σύντομα την τουριστική περίοδο και χαλαρώνει τους κανόνες εισόδου στη χώρα», είναι ο τίτλος άρθρου της Frankfurter Rundschau: Η εφημερίδα παρατηρεί: «Από τις 7 Φεβρουαρίου όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να προσκομίζουν πια αρνητικό Rapid ή PCR όπως ίσχυε από τις 19 Δεκεμβρίου. Από εδώ και στο εξής αρκεί και πάλι το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως και πολλές άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ, έτσι και η ελληνική προχωρά στην σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Όποιος όμως δεν είναι εμβολιασμένος, θα πρέπει να προσκομίζει αρνητικό τεστ αντιγόνου (το πολύ 24ωρών) ή αρνητικό μοριακό τεστ (το πολύ 72 ωρών).

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα προετοιμάζεται για την επόμενη τουριστική περίοδο. Πέρυσι η χώρα ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, παρά την πανδημία. Τα νησιά Μύκονος και Σαντορίνη φιλοξένησαν μάλιστα περισσότερους τουρίστες από ό,τι το 2019. Η τουριστική χρονιά 2021 ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Για να μπορέσει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία, η Ελλάδα ετοιμάζεται να κηρύξει την έναρξη της τουριστικής περίοδο την πρώτη Μαρτίου».

Στέφανος Γεωργακόπουλος

Πηγή: DW