Θεσσαλονίκη - Σκιάθος σε 3 ώρες και 10 λεπτά: Ξεκίνησε η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σποράδες

Η  απευθείας σύνδεση των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστεί όλη την καλοκαιρινή σεζόν, μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου

Ξεκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες από τη Θεσσαλονίκη, όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τις βαλκανικές χώρες να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους ως τα νησιά των Σποράδων χωρίς να απαιτείται η οδική μετάβασή τους στο λιμάνι του Βόλου.

Το ταχύπλοο οχηματαγωγό «SuperRunner Jet» της SeaJets αναχώρησε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 07:00 με πρώτο προορισμό τη Σκιάθο μεταφέροντας 400 επισκέπτες και 52 οχήματα. 

Στη συνέχεια αναχώρησε για Σκόπελο και Αλόννησο και κατάληξε το Μαντούδι στη Βόρεια Εύβοια. 

Η  απευθείας σύνδεση των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστεί όλη την καλοκαιρινή σεζόν, μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου.

- Τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, δηλαδή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θα προστεθεί ακόμη ένα δρομολόγιο κάθε Σάββατο. 

- Το κόστος των εισιτηρίων ξεκινά για απλή μετάβαση έως τη Σκιάθο από 36,50 ευρώ και κλιμακώνεται.

-  Tο ταχύπλοο οχηματαγωγό «SuperRunner Jet» έχει δυνατότητα μεταφοράς 800 επιβατών και 140 οχημάτων και θα εκτελεί το δρομολόγιο στη Σκιάθο σε 3 ώρες και 10 λεπτά, τη Σκόπελο σε 3 ώρες και 55 λεπτά και την Αλόννησο σε 4 ώρες και 15 λεπτά. 

«Ο ρυθμός με τον οποίο γίνονται ήδη οι προκρατήσεις για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης - Σποράδων αποτυπώνει τη δυναμική επιστροφή των Βορειοελλαδιτών στα συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου», δήλωσε ο  ναυτιλιακός πράκτορας της εταιρείας SeaJets, Χάρης Καραχαρίσης,

Παράλληλα, εκτίμησε ότι  «δεν αποκλείεται στο επόμενο διάστημα να έχουμε “sold out” εισιτηρίων».

Πηγή: skai.gr