7 προορισμοί στην Ευρώπη για να αποδράσεις πριν έρθει το καλοκαίρι

Αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για να ταξιδέψεις, αφού ο καιρός είναι αρκετά καλός και η θερμοκρασία ολοένα και ανεβαίνει. Ακόμη κι ένα Σαββατοκύριακο στο μέρος της επιλογής σου θα σε κάνει να αποφορτιστείς, να ηρεμήσεις και να ξεχάσεις τις δυσκολίες της καθημερινότητάς σου.

Η Ευρώπη έχει ευτυχώς αρκετούς πανέμορφους, και το κυριότερο κοντινούς, προορισμούς που αξίζει να επισκεφθείς αν θες να ξεφύγεις, έστω και για λίγο, από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις άμεσα, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές.

Φλωρεντία, Ιταλία
Χωρίς αμφιβολία η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς τη Φλωρεντία είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο, δηλαδή από Μάρτιο μέχρι και Οκτώβριο. Ειδικότερα, όμως, την άνοιξη οι πολιτισμικές δραστηριότητες στη Φλωρεντία μεταφέρονται σε εξωτερικούς χώρους με διάφορα μουσικά, και όχι μόνο, φεστιβάλ τα οποία θα λατρέψεις.

Πράγα, Τσεχία

Η Πράγα αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς στην κεντρική Ευρώπη. Θυμίζει παραμύθι και είναι ιδανικός προορισμός τόσο τον χειμώνα όσο και την άνοιξη. Την άνοιξη θα μπορέσεις να απολαύσεις τα μοναδικά φεστιβάλ της τσέχικης πρωτεύουσας και συγκεκριμένα ο Μάιος είναι ο μήνας που αγαπάνε πραγματικά. Τον Μάιο διοργανώνεται το διεθνές φεστιβάλ μουσικής, που έχει τις ρίζες του στις μουσικές παραδόσεις του 18ου αιώνα. Οι περισσότερες εκδηλώσεις γίνονται στον εξωτερικό χώρο δίπλα στις όχθες του ποταμού Μολδάβα.

Βαλέτα, Μάλτα

Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ανοιξιάτικους προορισμούς αφού εκεί θα δεις τους Κήπους Μπόμπολι, ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αμέτρητες δραστηριότητες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clement (@clement_traveler)


Όσλο, Νορβηγία
Αν δεν αντέχεις τις πολικές θερμοκρασίες αυτών των πόλεων, η άνοιξη είναι η ιδανική περίοδος να τις επισκεφτείς. Το Όσλο προσφέρει μία υψηλού επιπέδου ομορφιάς και μία ιδιαίτερη ηρεμία στις πλαγιές του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit OSLO (@visitoslo)

Εδιμβούργο, Σκωτία

Η πρωτεύουσα της Σκωτίας προσφέρει μια διαφορετικού είδους χαλάρωση. Το μουντό σκηνικό φωτίζεται, τα σύννεφα δίνουν επιτέλους τη θέση τους στον ήλιο και ο επισκέπτης θαμπώνεται από τους πράσινους λόφους της παραμυθένιας πόλης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edinburgh (@thisisedinburgh)

Ανεσί, Γαλλία

Εδώ θα βαρεθείς να βγάζεις φωτογραφίες! Το Ανέσι έχει πολλά σημεία για εξερεύνηση αλλά και να χαλαρώσεις και τα μικρά κανάλια του δίνουν έναν βενετσιάνικο αέρα. Το Ανεσί είναι επίσης διάσημο για τα χρωματιστά σπίτια του. Με την ονομασία «Βενετία των Άλπεων», οι ελικοειδείς πλακόστρωτοι δρόμοι της παλιάς πόλης, είναι γεμάτοι με παστέλ σπίτια και πολύχρωμα λουλούδια που θα σε κάνουν να ερωτευτείς αυτήν τη μικρή γαλλική πόλη.

Αν η περιπέτεια κυλάει στο αίμα μπορείς να δοκιμάσεις και μερικά θαλάσσια σπορ στη λίμνη Ανεσί.

Νησί Krk, Κροατία

Η Κροατία με τα 1.185 νησιά της είναι μία από τις ομορφότερες χώρες της Ευρώπης. Το νησί Krk είναι το αγαπημένο των ταξιδιωτών αφού είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Είναι το μέρος που αξίζει να επισκεφτείς την άνοιξη για αξέχαστες διακοπές στην Κροατία. Μπορείς να κολυμπήσεις στα γαλάζια νερά των λιμνοθαλασσών, να περπατήσεις στα όμορφα δάση, να ανεβείς βουνά ή να παρακολουθήσεις σπάνια είδη πουλιών και φυτών. Το Krk απέχει μόλις 30 λεπτά από την όμορφη πόλη της Ριέκα.


Διαβάστε ακόμη: 

Τι είναι το Google effect και πώς επηρεάζει τη ζωή μας

Τα 4 ζώδια που δυσκολεύονται να βρουν χρόνο για τον εαυτό τους και να ξεκουραστούν

 

Πηγή: Savoir Ville