Κλείσιμο

Ταξιδεύουμε σε 8 άγνωστα, αλλά πανέμορφα ελληνικά χωριά

Η Μικρολίμνη είναι ένα μικρό παραλίμνιο χωριό στις όχθες της Μικρής Πρέσπας 

  • Αράχοβα Ναυπακτίας

Σε απόσταση 81 χλμ. βόρεια της Ναυπάκτου και 52 χλμ. νότια του Καρπενησίου, η Αράχοβα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο από 650 ως 1100 μέτρα, στις πλαγιές του όρους Κοκκινιά και ατενίζει την τεχνητή λίμνη και τα στενά του Ευήνου ποταμού.

Αράχοβα Ναυπακτίας

Με μια σπάνια ομορφιά, με άφθονα τρεχούμενα νερά, παραδοσιακά λιθόχτιστα σπίτια, πέτρινες βρύσες και αλώνια, αιωνόβια πλατάνια και μια θέα που πραγματικά σου κόβει την ανάσα, η άγνωστη σε πολλούς Αράχοβα στέκεται εκεί και περιμένει απλά να την ανακαλύψεις.

  • Μικρολίμνη Πρεσπών

Η Μικρολίμνη είναι ένα μικρό παραλίμνιο χωριό στις όχθες της Μικρής Πρέσπας σε υψόμετρο 850 μέτρων και απέχει από την πόλη της Φλώρινας περίπου 35 χιλιόμετρα. 

Μικρολίμνη Πρεσπών

Με μια μοναδική θέα στη λίμνη και ένα υπέροχο δάσος βελανιδιάς και κέδρων στο πλάι της, χαρίζει πανέμορφες εικόνες απαράμιλλου φυσικού κάλλους σε όποιον την επισκεφτεί. Η ηρεμία του τόπου δε διαταράσσεται ούτε από την καμπάνα της μικρής εκκλησιάς που υπάρχει στην είσοδο του χωριού.

Πέρα από τους λιγοστούς κατοίκους της Μικρολίμνης που δεν ξεπερνούν τις μερικές δεκάδες άτομα στο σύνολό τους, κατά την παραμονή σας εκεί θα συναντήσετε υπέροχους κορμοράνους, σπάνιους ερωδιούς, βατράχια, νερόφιδα και πολλά άλλα είδη υδρόβιων πτηνών.

  • Χωριό Οθωνών

Ένα από τα ομορφότερα χωριά των νησιών του Ιονίου ακούει στο όνομα “Χωριό” και βρίσκεται στο νησί των Οθωνών, στο δυτικότερο άκρο της Ελλάδας.

Χωριό Οθωνών

 Όταν οι πειρατές όργωναν τα πελάγη, οι πρώτοι άποικοι των Οθωνών αποφάσισαν να χτίσουν τα σπίτια τους στο συγκεκριμένο σημείο του νησιού, με σκοπό να έχουν οι ίδιοι την οπτική επαφή που τους προσέφερε ο λόφος με τη θάλασσα, αλλά να μην μπορούν να γίνουν θεατοί σε αυτήν. 

Τα παραδοσιακά πανέμορφα μικρά σπίτια του Χωριού, βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο και είναι χτισμένα κυρίως από πέτρα και κεραμίδια, ακολουθώντας την Ηπειρώτικη αρχιτεκτονική. Μια βόλτα στα στενά καλντερίμια του είναι ικανή να να σε φέρει αρκετά χρόνια πίσω, με τις υγρές μυρωδιές των λουλουδιών να γεμίζουν τα ρουθούνια σου και τη μαγευτική θέα στο ανοιχτό πέλαγος να κατακτά όλα τα οπτικά σου κύτταρα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ 

Πηγή: travel-inspiration