Κλείσιμο

Τα δύο νησιά της Ελλάδας με τα παραδεισένια νερά που πας με τα πόδια

Δύο νησιά που δεν χρειάζεται καμία ταλαιπωρία για να κάνεις το μπάνιο σου στα καταγάλανα νερά τους

Υπάρχει ένα μικρό, κατάφυτο νησί, με μοναδικούς κατοίκους άγρια ζώα. Ο λόγος για την Μπέλα Βράκα, όπου η διάσημη παραλία της ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μεγάλο Μουρτεμένο, το οποίο είναι και το τρίτο σε μέγεθος νησί των Συβότων.

Η ονομασία της προέρχεται από το τέλος του Ελληνοϊταλικού πολέμου, όταν το 1940 ένας λόχος Ιταλών στην προσπάθειά του να σωθεί, κατέφυγε ανάμεσα στα πυκνά δέντρα του νησιού βρίσκοντας τη σωτηρία του. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την εξαιρετική ομορφιά του τοπίου έκαναν τους Ιταλούς να συνδεθούν συναισθηματικά μαζί του και να δώσουν το όνομα Μπέλα Βράκα.

Το νησάκι αυτό μπορεί κανείς να το επισκεφθεί με τα πόδια. Όταν έχει παλίρροια, ένα μέρος της παραλίας χάνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ το νησί αποκόβεται από την τόσο κοντινή στεριά. Όταν όμως υπάρχει ηρεμία στη θάλασσα, ένας λεπτός ισθμός πλάτους περίπου ενός μέτρου δημιουργεί μια δίδυμη παραλία που δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί, ενώ η πρόσβαση στο νησί γίνεται χωρίς καν να βραχεί κανείς.

«Το νησί των Ονείρων»

Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη νησί που μπορεί κανείς να επισκεφθεί με τα πόδια. Πρόκειται για «το νησί των Ονείρων» το οποίο απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα και για τους περισσότερους αποτελεί άγνωστος προορισμός. Ωστόσο, τα καταγάλανα νερά του και οι φαρδιές αμμουδιές του δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. 

Το εγκαταλειμμένο, σήμερα, νησί είναι ενωμένο με μία μικρή λωρίδα γης με την Εύβοια. Γι' αυτό το λόγο το αποκαλούν και Πεζονήσι. Το νησί μοιάζει με προέκταση του λιμανιού και οι παραλίες του είναι γαλανές και πεντακάθαρες. Πριν από 3 δεκαετίες στο Πεζονήσι λειτουργούσε ένα μεγάλο ξενοδοχείο και πολλά εστιατόρια, αλλά εδώ και πολλά χρόνια οι εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί για γραφειοκρατικούς λόγους. Παρόλο αυτά, όποιος θέλει μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί, να περπατήσει και να απολαύσει το μπάνιο σε πεντακάθαρα, παρθένα νερά.

Πηγή: skai.gr