Τα 9 ελληνικά νησιά που είναι ιδανικά για να επισκεφτείς την Άνοιξη

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν συνδυάσει τα νησιά μόνο με το καλοκαίρι. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτούς, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη. Τα περισσότερα ελληνικά νησιά άλλωστε είναι ιδανικά για όλες τις εποχές του χρόνου αφού συνδυάζουν βουνό, θάλασσα αλλά και υπέροχο φαγητό!

Μην ξεχνάς πως ένα από τα θετικά του να ταξιδεύεις την Άνοιξη, είναι ότι μπορείς να γνωρίσεις την αυθεντικότητα ενός τόπου, μακριά από την πολυκοσμία του καλοκαιριού. Ταυτόχρονα μπορείς να βρεις πολύ προσιτές τιμές, τόσο στη διαμονή, όσο και στην εστίαση.

Εδώ θα δεις μερικά από τα αγαπημένα μας ελληνικά νησιά, για να ταξιδέψεις τώρα που μπήκε για τα καλά η Άνοιξη.

Ύδρα

Από τα πιο γραφικά και ατμοσφαιρικά νησιά του Αργοσαρωνικού, ιδανικό ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο. Τα πολυώροφα αρχοντικά, ορισμένα από τα οποία είναι επισκέψιμα, θα σε εντυπωσιάσουν. Το λιμάνι είναι η καρδιά του νησιού και ουσιαστικά ο μοναδικός οικισμός. Γύρω του και στα πίσω σοκάκια θα βρεις όμορφα cafes και εστιατόρια και με ορμητήριο τη Χώρα μπορείς να κάνεις διάφορους ωραίους περιπάτους.

Πόρος

Η νεοκλασική γοητεία της Χώρας, οι μικροσκοπικοί κολπίσκοι, οι πευκόφυτες πλαγιές και φυσικά η εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα αποτελούν τα δυνατά πλεονεκτήματα του Πόρου. Μπορείς να συνδυάσεις την επίσκεψη στον Πόρο με εκδρομές στην απέναντι ακτή της Πελοποννήσου, με το περίφημο Λεμονοδάσος και τον Αρχαιολογικό Χώρο Τροιζήνας.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται δυναμικά την άνοιξη, με αύρα βενετσιάνικη. Μια ιστορική πόλη-κόσμημα αλλά και δεκάδες παραδοσιακά χωριά, υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά σε φόντο πράσινο, αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του ελληνικού και του διεθνούς τουρισμού.

Λευκάδα

Ιδανικός προορισμός αν θες να αποφύγεις το ταξίδι με το πλοίο, αφού η Λευκάδα συνδέεται με τη στεριά με πλωτή γέφυρα. Η πόλη της Λευκάδας, με το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, τη μαρίνα, τα χρωματιστά σπίτια και τις εκκλησίες θα σου δώσουν την πρώτη θετική εντύπωση. Μην παραλείψεις όμως να επισκεφτείς και τα ορεινά χωρία, όπως την Καρυά, την Εξάνθεια και την Εγκλουβή.

Χανιά

Τα Χανιά, αποτελούν μια από τις ομορφότερες πόλεις στην Ελλάδα. Είναι θα λέγαμε ένα ψηφιδωτό πολιτισμού, γεύσεων, ιστορίας, ορεινού και παραθαλάσσιου τοπίου. Και επειδή το καλοκαίρι είναι πολύ δύσκολο να απολαύσεις την πόλη αφού «βουλιάζει» από το πλήθος των τουριστών, η Άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για ένα city break!

Άνδρος

Μόλις δύο ώρες από τη Ραφήνα, βρίσκεται η Άνδρος, ένα νησί που έχει λατρευτεί τόσο από τους Έλληνες όσο και από πολλούς Ευρωπαίους λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές εξοχικές κατοικίες που έχουν αγοράσει εκεί.

Τήνος

Η Τήνος κρύβει δεκάδες χωριά να επισκεφτείς αν είσαι λάτρης των αρχιτεκτονικών εμπειριών, ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους κι ένα ημιορεινό τοπίο αν σου αρέσει η πεζοπορία. Αν σε αυτά προσθέσεις τις νέες αφίξεις στη διαμονή, την εστίαση και τη βραδινή διασκέδαση έχεις όλους τους λόγους για να την επισκεφτείς αυτήν την Άνοιξη.

Σύρος

Η Σύρος έχει χρώμα, πολύ χρώμα, και αυτό που θα σου τραβήξει την προσοχή είναι το γεγονός πως είναι ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο, γεμάτο επιβλητικά αρχοντικά του 19ου αιώνα. Έχει μουσεία αρκετά για να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό λάτρη του sightseeing. Και έχει τέλος μερικές από τις πιο ιδιαίτερες διαδρομές, λουσμένες στο φως του ηλιοβασιλέματος, και φυσικά μια από τις καλύτερες κουζίνες των Κυκλάδων.

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη δεν είναι τυχαία ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στη Μεσόγειο και η άνοιξη είναι αναμφίβολα η ιδανική εποχή για να την επισκεφτείς. Τοπίο που σου κόβει την ανάσα, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, μοναδικά τοπικά προϊόντα, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που θα σε κάνουν να θελήσεις να την επισκεφτείς αμέσως.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Santorini (@santorini)

Διαβάστε ακόμα:

Τα ανοιξιάτικα παντελόνια που φοράνε ήδη οι style influencers

Πώς θα αφιερώσεις χρόνο στον σύντροφό σου όταν είστε και οι δύο πολυάσχολοι

 

Πηγή: Savoir Ville