Ροπωτό Τρικάλων, το διάσημο χωριό που «βουλιάζει» - Δείτε video

Όλα ξεκίνησαν πριν από 55 ολόκληρα χρόνια, όταν το σαθρό έδαφος άρχισε σταδιακά να υποχωρεί 

Στις πλαγιές της Καραβούλας σε υψόμετρο 750 μέτρων, στον νομό Τρικάλων, βρίσκεται ένα μικρό χωριό, το οποίο μέχρι τις μέρες μας έχει μετακινηθεί ολόκληρο τουλάχιστον 40 μέτρα χαμηλότερα στην πλαγιά που είναι χτισμένο. Το παράξενο αυτό φαινόμενο έχει κάνει το χωριό «διάσημο» για την εικόνα που παρουσιάζει, που χωρίς υπερβολές είναι εντυπωσιακότατη. Όμως η πραγματικότητα δεν παύει να θλίβει τον επισκέπτη με την δύναμη της φύσης, και αυτό γιατί το φαινόμενο των κατολισθήσεων που πλήττουν το χωριό εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια είναι απλά η πραγματικότητα των καθημερινών ανθρώπων που από τη μια στιγμή στην άλλη είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να χάνονται μέσα σε τόνους λάσπης.

Ροπωτό Τρικάλων

Όλα ξεκίνησαν πριν από 55 ολόκληρα χρόνια, όταν το σαθρό έδαφος άρχισε σταδιακά να υποχωρεί στο Ροπωτό των Τρικάλων. Κανένας δε θα μπορούσε τότε να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος που θα δημιουργούνταν.

Ροπωτό Τρικάλων

Ήταν 12 Απριλίου του 2012 που σημειώθηκε μία από τις πιο καταστροφικές του κατολισθήσεις. Την ημέρα εκείνη, όσα σπίτια έμειναν όρθια, κύλησαν σχεδόν άθικτα στην πλαγιά μερικές δεκάδες μέτρα πιο κάτω. Τα υπόλοιπα κόπηκαν στα δύο ή καταστράφηκαν ολοσχερώς, δημιουργώντας το πιο απόκοσμο θέαμα που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Η λάσπη κατάπιε σχεδόν ολόκληρο το χωριό χωρίς ίχνος αιδούς κι συναισθήματος.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ

Πηγή: travel-inspiration