O «χρυσός κανόνας» ασφαλείας για κάθε πτήση σύμφωνα με τους πιλότους

Ολοι οι ιπτάμενοι δίνουν στους επιβάτες ομόφωνα σε μια συμβουλή: «Εντοπίστε την έξοδο κινδύνου που βρίσκεται πιο κοντά σας»

Ενώ τα αεροπλάνα είναι αναμφίβολα από τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς, πάντοτε κατι μπορεί να πάει στραβά. Γι΄αυτό σε κάθε πτήση θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας την παρουσίαση των μέσων διάσωσης του αεροσκάφους από το πλήρωμα. 

Ωστόσο, όλοι οι πιλότοι δίνουν στους επιβάτες ομόφωνα σε μια συμβουλή – τον «χρυσό κανόνα» ασφαλείας για κάθε πτήση: Εντοπίστε την έξοδο κινδύνου που βρίσκεται πιο κοντά σας.

Σύμφωνα με το Travel+Leasure, κάθε φορά που επιβιβαζόμαστε σε αεροπλάνο θα πρέπει να εντοπίσουμε την έξοδο κινδύνου και από εκεί να μετράμε πόσες σειρές καθισμάτων απέχει από την θέση μας. 

Έτσι, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, «ακόμα και αν όλα τα φώτα του αεροπλάνου κλείσουν, θα μπορέσουμε ψηλαφώντας τα καθίσματα και μετρώντας νοητά να φτάσουμε στην έξοδο κινδύνου» συμβουλεύει ο Hans Mast, πρώην πιλότος σε μεγάλη αεροπορική εταιρία.

Επίσης, ο πρώην πιλότος Nick Eades, προτείνει στους επιβάτες που είναι ψύχραιμοι σε δύσκολες συνθήκες και αρκετά χειροδύναμοι , να κλείνουν στα αεροπορικά τους ταξίδια θέση δίπλα στην έξοδο κινδύνου, ώστε να προσφέρουν την βοήθειά τους στους άλλους επιβάτες σε περίπτωση που χρειαστεί. 

Πηγή: skai.gr