Πελοπόννησος: Ο δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές -Δείτε βίντεο

Ταξιδεύοντας στην ελληνική περιφέρεια, αντικρίζεις μοναδικά τοπία, ειδυλλιακά σκηνικά και ξεχωριστά αξιοθέατα. Σε όλα αυτά σε οδηγούν μεγάλοι λεωφόροι αλλά και μικροί επαρχιακοί δρόμοι που πολλές φορές αποτελούν από μόνοι τους αξιοθέατα.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και ο ελληνικός δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές. Δεν τον αποκαλούν καθόλου τυχαία «Κωλοσούρτη» μιας και το ψευδώνυμο μοιάζει να ταιριάζει στον δρόμο, ειδικά όταν τον κοιτάς από ψηλά. Ο ελληνικός δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές βρίσκεται στην Πελοπόννησο και τον χρησιμοποιούσαν πολύ συχνά οι κάτοικοι στις κεντρικές και νότιες περιοχές. Η οδήγηση εκεί δεν ήταν φυσικά ποτέ απλή υπόθεση και ουκ ολίγα ατυχήματα σημειώθηκαν.

«Κωλοσούρτης»: Ο ελληνικός δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές

Για αρκετές δεκαετίες η παλαιά Εθνική Οδός Άργους – Τρίπολης ήταν ο δρόμος που ένωνε το Άργος με την Τρίπολη μέσα από τον Αχλαδόκαμπο. Και βέβαια έκανε τη διαδρομή των οδηγών πολύ πιο δύσκολη ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Για να περάσει από εκεί ένα φορτηγό χρειαζόταν αρκετό θάρρος ενώ δεν υπήρχε και εναλλακτική λύση. Ο Κωλοσούρτης ήταν μάλιστα διπλής κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. Ο θρυλικός δρόμος της Πελοποννήσου αποτελούσε έναν κακό εφιάλτη για όποιον έπρεπε να ταξιδέψει από εκεί.

Η ταλαιπωρία των οδηγών σταμάτησε με το άνοιγμα της σήραγγας του Αρτεμισίου το 1989. Από τότε και μετά τα ατυχήματα μειώθηκαν σημαντικά και ο χρόνος ταξιδιού για όσους ήθελαν να πάνε στη Νότια Πελοπόννησο έπεσε κοντά στο μισό. Ο δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές δεν αποτελούσε από τότε και μετά μια υποχρεωτική διαδρομή αλλά μια επιλογή… για βόλτα!

Πάρτε μια γεύση για το πώς είναι ο δρόμος από ψηλά μέσα από το βίντεο του καναλιού haanity στο Youtube.

Οι περίεργοι δρόμοι της Ελλάδας

Η παλιά εθνική Άργους – Τρίπολης δεν είναι ο μοναδικός παράξενος δρόμος της Ελλάδας. Σίγουρα έχεις ακούσει και για τον μαγευτικό «δρόμο της αγάπης» που πρέπει να τον επισκεφθείς. Μπορεί να γνωρίζεις επίσης και τον ελληνικό δρόμο που σε περνάει κυριολεκτικά μέσα… από το βουνό!

Αν τώρα θες να δεις κάτι εντυπωσιακό, πάρε μια γεύση από τον άγνωστο ελληνικό δρόμο με τα χιλιάδες απολιθωμένα κοχύλια. Ο Κωλοσούρτης αποτέλεσε έναν δρόμο φαινόμενο για τα δεδομένα του αλλά σήμερα θυμίζει απλώς πόσο δύσκολες ήταν οι μετακινήσεις ακόμη και λίγα χρόνια πριν.

Πηγή: exploringgreece.tv