Κλείσιμο

Όλοι πάνε στη Λισαβόνα και μάλλον υπάρχουν σοβαροί λόγοι

Κάνε μια βόλτα στους ανηφορικούς, γραφικούς δρόμους της Λισαβόνας και χόρτασε παστέλ κτίρια, γαλανόλευκα πλακάκια και street art 

Η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είναι ολοζώντανη από το πρωί μέχρι το βράδυ, με τα διάσημα κίτρινα τραμ να κάνουν διαδρομές τους, τα jacaranda, τα μωβ δέντρα να ανθίζουν στις αρχές του καλοκαιριού και τους ντόπιους να κάνουν πάρτι (και να τραγουδούν fado) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αν θέλεις να ζήσεις την πλήρη εμπειρία της Λισαβόνας, ορισμένες τουριστικές δραστηριότητες είναι αδιαπραγμάτευτες, από το να φας pastéis de nata (τάρτα με κρέμα αυγών) μέχρι να πάρεις το τρένο για τα παλάτια της κοντινής Sintra.

Kι αφού καλύψεις τα κλασικά, πρόσθεσε μερικά ακόμα to do στη λίστα σου.

Για κοκτέιλ: Pavilhão Chinês

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adam Watts (@djadamwatts)

Είναι εύκολο να χάσετε την είσοδο αυτού του speakeasy στην μποέμ γειτονιά του Bairro Alto. Το πρώην παντοπωλείο φαίνεται εγκαταλελειμμένο σε έναν δρόμο γεμάτο εστιατόρια. Αλλά μόλις χτυπήσεις το κουδούνι, θα βρεθείς σε πέντε δωμάτια γεμάτα φασαρία—και μια εντυπωσιακή συλλογή από vintage παιχνίδια και έργα τέχνης. Υπάρχει επίσης μια ιδιαίτερη λίστα αλκοόλ που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Δοκίμασε το Magic Star.

Για αγορές: LX Factory

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LX Factory (@lxfactory)

Αυτό που ξεκίνησε το 1846 ως συγκρότημα εργοστασίων είναι τώρα ένας πολυσύχναστος λαβύρινθος από τοπικούς παραγωγούς και εστιατόρια. Ανακάλυψε χειροποίητα βάζα, φορέματα σε έντονα χρώματα και vintage γυαλιά ηλίου καθώς περπατάς στα πλακόστρωτα δρομάκια. Μετά μπορείς να καθίσεις σε ένα από τα δεκάδες αίθρια. Δοκίμασε το 1300 Taberna για μια γεύση από bacalhau (μπακαλιάρος, βασικό πορτογαλικό προϊόν) ή ψητό χταπόδι. Διαφορετικά κατευθύνσου στο Ni Michi για φρέσκες empanadas, tacos και χυμούς.

Για γεύσεις που γοητεύουν την υδρόγειο: JNcQuoi Asia

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanessa Lins (@quintopecado)

Είτε επιλέξεις την εξωτερική βεράντα με το πολυτελές μπαρ είτε την κόκκινη και κίτρινη τραπεζαρία, μια μοναδική εμπειρία σε περιμένει στο JNcQuoi. Το αυθεντικό εστιατόριο Avenida προσφέρει πορτογαλικό μενού, ενώ συνδυάζει επιρροές από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και την Ταϊλάνδη. Θα βρεις κοτόπουλο tandoori, ψητό wagyu και πικάντικο pad Thai. Για επιδόρπιο, παράγγειλε “Rhinoceros Drool” – μια κρέμα με καραμέλα, μπισκότα και τραγανά κομμάτια σοκολάτας.

Για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο: Berardo Museu Arte Deco

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by André Reis (@andre.p.reis)

Στο νέο μουσείο B-MAD, θα δεις έργα τέχνης από το πρώην θερινό σπίτι του Μαρκήσιου του Abrantes. Κομμάτια αρ ντεκό και αρ νουβό της δεκαετίας του 1920 και του 1930, πίνακες και γλυπτά μέχρι φωτιστικά και έπιπλα. Οι επισκέπτες δεν μπορούν να μπουν μέσα στο μουσείο χωρίς οδηγό, γι’ αυτό κλείσε την περιήγησή σου (συνοδεύεται από γευσιγνωσία κρασιού!) έγκαιρα.

Για θέα στο ηλιοβασίλεμα: Furanai Sailboat Tours

Πολλοί επισκέπτες της Λισαβόνας παίρνουν το ferry να παρακολουθήσουν το ηλιοβασίλεμα από το Ponto Final, ένα αίθριο δίπλα στο ποτάμι που κάνει κρατήσεις για μερικές εβδομάδες μετά. Το να βλέπεις τον ουρανό να γίνεται ροζ από το κατάστρωμα ενός vintage ιστιοφόρου είναι μαγικό. Όχι μόνο μπορείς να πιείς το κρασί σου καθώς ο αέρας φυσάει τα μαλλιά σου, αλλά θα δεις επίσης αξιοθέατα όπως ο Πύργος Bélem, το Castelo de São Jorge και το μνημείο του Sanctuary of Christ the King από διαφορετική εντελώς πλευρά.

Πηγή: Savoir Ville
TAGS: ταξίδι