Οι πανέμορφες Καμάρες της Σίφνου με τη χρυσαφένια παραλία-Δείτε βίντεο

Στα δυτικά της Σίφνου, μέσα σε έναν υπέροχο χρυσαφένιο όρμο βρίσκονται οι Καμάρες, ο μεγαλύτερος παραλιακός οικισμός μα και η πύλη εισόδου στο νησί που πολλοί αποκαλούν "ήρεμη δύναμη" των Κυκλάδων.

Παίρνει το όνομά της από την πληθώρα των σπηλιών- καμαρών που υπήρχαν κατά το παρελθόν στη νότια βραχώδη ακτή του όρμου, τα ονομαζόμενα "σύρματα", που χρησίμευαν για την αποθήκευση των αλιευτικών σκαφών των βαρκάρηδων με σκοπό την προστασία τους από τις κακοκαιρίες και τη διεξαγωγή των απαραιτήτων επισκευών τους.

Στις μέρες μας, πέρα από την ονομασία που χάρισαν στον οικισμό, οι υπέροχες αυτές καμάρες δεν είναι ορατές στα μάτια του επισκέπτη. Τη θέση τους έχουν καταλάβει όλα εκείνα τα ολόλευκα σπιτάκια και τα καταστήματα που κάνουν τις Καμάρες μοναδικές

Ξενοδοχεία, εστιατόρια, παντοπωλεία, φούρνοι, τουριστικά γραφεία, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, αγγειοπλαστεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και όλο το λευκό του νησιού σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας, θα σας κάνουν να σκεφτείτε πως οι Καμάρες είναι ίσως το πιο νευραλγικό σημείο του νησιού. Όταν δε, φτάνει στο λιμάνι το πλοίο της γραμμής, τότε όλοι οι δρόμοι γεμίζουν με κόσμο και ο αέρας αποκτά έντονη ζωή, μα όταν αυτό αποχωρήσει όλα ξαναγυρνούν στον φυσιολογικό τους ήρεμο ρυθμό, έναν ρυθμό που ταιριάζει απόλυτα στη Σίφνο.

Στον μυχό του όρμου, βραβευμένη κάθε χρόνο με τη γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται μια από τις ομορφότερες αμμουδερές παραλίες του νησιού, η παραλία των Καμαρών. Αραιή παρθένα βλάστηση, χρυσή αμμουδιά και ρηχά ολόδροσα νερά απλώνονται μπροστά στα καφέ του λιμανιού και το μόνο που απομένει είναι να τα απολαύσετε με μια σας βουτιά.

Στη βόρεια πλευρά του όρμου, την "Πέρα Πάντα", σκαρφαλωμένη στα βράχια, με ένα ανηφορικό μονοπάτι από ασβεστωμένα σκαλοπάτια, η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας αγναντεύει καθημερινά το λιμάνι και κουνά νωχελικά τη γαλανόλευκη σημαία σε ένα θερμό κυκλαδίτικο καλωσόρισμα που δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί.  
 
 

Πηγή: skai.gr