Κλείσιμο

Ο μικρός «Αμαζόνιος» της Πελοποννήσου με περισσότερους από 30 καταρράκτες - βίντεο

Στη Νεμούτα βρίσκεται το μυθικό δρυοδάσος της Φολόης - προστατευόμενη περιοχή από το δίκτυο NATURA 2000 - μέσα στο φαράγγι του ποταμού Ερύµανθου

Μία φυσική όαση με καταρράκτες που έχει μείνει πίσω στο χρόνο και ευτυχώς ανέπαφη από τον τουρισμό, βρίσκεται στα σύνορα με την Αχαΐα και την Αρκαδία.

Η Νεμούτα είναι ένα χωριό του νομού Ηλείας, με παρουσιάζει μία σπάνια και αναξιοποίητη φυσική ομορφιά.

Η Νεμούτα,  σχεδόν 42χλμ από τον Πύργο Ηλείας, είναι χτισμένη σε υψόμετρο 560 µ. πλάι στον ποταμό Ερύµανθο, παραπόταμο του Αλφειού.

Το χωριό είναι διάσημο για τους καταρράκτες του, στο φαράγγι του ποταμού, ενώ το μονοπάτι τους είναι εύκολα προσβάσιμο ακόμα και για παιδιά.

Η περιοχή μετρά πάνω από 30 καταρράκτες και τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών.

Περιοχή Natura

Μία πινακίδα δίνει πληροφορίες για την περιοχή: «Διαδρομή γεμάτη ιτιές και πλατάνια που καταλήγει στα όρια του χωριού Νεμούτα. Το μυθικό δρυοδάσος της Φολόης είναι μία προστατευόμενη περιοχή από το δίκτυο NATURA 2000. Βρίσκεται σε υψόμετρο 688μ. στο όρος Φολόη Ηλείας και καταλαμβάνει έκταση 33.000 στρεμμάτων. Η διέλευση των ποταμών Ερύμανθου και Λάδωνα δημιουργεί ένα μοναδικό περιβάλλον. Είναι το μοναδικό αυτοφυές δάσος πλατύφυλλης δρυός στα Βαλκάνια με γηραιές συστάδες με βελανιδιές. Θεωρείται μία από τις 196 σημαντικές περιοχές για πουλιά στην Ελλάδα από το δίκτυο NATURA 2000».

Με πληροφορίες από gargalianoionline.gr

Πηγή: skai.gr