Κλείσιμο

Κρυονέρι: Η κρυφή, εξωτική παραλία στη Λευκάδα που λίγοι γνωρίζουν (βίντεο)

Το νησί φημίζεται για τις απέραντες, μαγικές του παραλίες, όπως το Κάθισμα και το Πόρτο Κάτσικι αλλά οι ντόπιοι δεν αλλάζουν το Κρυονέρι με τίποτα

Στο τέρμα της παραλίας του Αη-Γιάννη δυτικά της πόλης της Λευκάδας, υπάρχει ένα μυστικό: Πίσω από τους βράχους, κρυμμένη από την κοινή θέα και με σχετικά δύσκολη πρόσβαση, μόνο με τα πόδια, υπάρχει μία εξωτική, μικρή παραλία: Το Κρυονέρι. 

Το νησί φημίζεται για τις απέραντες, μαγικές του παραλίες, όπως το Κάθισμα και το Πόρτο Κάτσικι αλλά οι ντόπιοι - και όσοι έχουν «μυηθεί» - δεν αλλάζουν το Κρυονέρι με τίποτα.

Μόνο δια θαλάσσης ή αέρος μπορεί κάποιος να διακρίνει αυτή την μικρή αλλά πραγματικά μαγική παραλία, με τα παγωμένα καταγάλανα νερά. Με τα πόδια, μπορεί κάποιος να φτάσει σε αυτή, περπατώντας για περίπου ένα τεταρτο μέσα σε ένα κατάφυτο μονοπάτι πάνω στο βουνό και στη συνέχεια κατεβαίνοντας πίσω από τη «μύτη» του βράχου. 

Λίγο πριν την κατάβαση υπάρχει η οροφή ενός παλιού Ιταλικού πυροβολείου - η θέα από εκεί προς το Ιόνιο και ολόκληρη της παραλία του Αη Γιάννη κόβει την ανάσα. 

Συνήθως η θάλασσα εκεί είναι ήρεμη αλλά – επειδή η αμμουδιά είναι μικρή – ένα ξαφνικό κύμα μπορεί να «πάρει» τα απλωμένα υπάρχοντά σας οπότε έχετε μαζί σας μόνο τα απαραίτητα, πετσέτα σαγιονάρες και ένα μικρό τσαντάκι με τα προσωπικά σας αντικείμενα. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο…

Φωτογραφία από χρήστη της ομάδα Facebook Lefkada Photos - Φωτογραφίες της Λευκάδας

Πηγή: skai.gr