Κόρφος: Το «κρυφό» παραθαλάσσιο χωριό, μια ώρα μακριά από την Αθήνα 

 Ο οικισμός φημίζεται για τις πεντακάθαρες γαλαζοπράσινες παραλίες του στον Σαρωνικό,  τις οποίες περιβάλλουν οι πευκόφυτες πλαγιές της περιοχής

Μέχρι και πριν λίγα χρόνια λίγοι γνώριζαν τον Κόρφο Κορινθίας, καθώς όλη την «δόξα» τραβούσαν τα κοντινά Λουτρά της Ωραίας Ελένης. 

Σιγά σιγά όμως η φήμη για την ομορφιά αυτού μικρού παραθαλάσσιου χωριού – μόλις μια ώρα μακριά από την Αθήνα – εξαπλώθηκε και πλεόν ο Κόρφος τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή, χωρίς όμως να είναι… αποπνικτικά γεμάτος. 

undefined

 Ο ήρεμος, ειδυλλιακός οικισμός φημίζεται για τις πεντακάθαρες γαλαζοπράσινες παραλίες του στον Σαρωνικό – οργανωμένες και ελεύθερες -  τις οποίες περιβάλλουν οι πευκόφυτες πλαγιές της περιοχής.

undefined

Στις γραφικές ταβέρνες, στο λιμανάκι του χωριού, θα απολαύσετε το φαγητό σας και θα κάνετε την βόλτα σας ενώ την πλατεία του οικισμού, στα μικρά καφενεία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή να γευθείτε τα υπέροχα γλυκά που σερβίρονται. 

κορφος

Ο Κόρφος απέχει οδικώς 113 χιλιόμετρα από την Αθήνα, δηλαδή φτάνεις σε περίπου 1,5 ώρα. 

Σε μικρή απόσταση απ’ το χωριό βρίσκεται ο όρμος της «Σελόντας», όπου ήταν το καταφύγιο του υποβρυχίου «Παπανικολής». 

Επίσης, το Λουτράκι απέχει μόνο 41 χιλιόμετρα και το Ναύπλιο  35 χιλιόμετρα, προσφέροντας την ευκαιρία για κοντινές εκδρομές. 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από korfos.gr

Πηγή: skai.gr