Ιδανικοί προορισμοί στην Ευρώπη για ολιγοήμερες διακοπές πριν έρθει το καλοκαίρι

Η Ευρώπη έχει -ευτυχώς- αρκετούς πανέμορφους, και το κυριότερο κοντινούς, προορισμούς που αξίζει να επισκεφθείτε 

Αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για να ταξιδέψεις αφού ο καιρός είναι αρκετά καλός και παράλληλα η θερμοκρασία σου επιτρέπει πιο εύκολες μετακινήσεις. Ακόμη κι ένα Σαββατοκύριακο στο μέρος της επιλογής σου θα σε κάνει να αποφορτιστείς, να ηρεμήσεις και να ξεχάσεις τις δυσκολίες της καθημερινότητάς σου.

Η Ευρώπη έχει ευτυχώς αρκετούς πανέμορφους, και το κυριότερο κοντινούς, προορισμούς που αξίζει να επισκεφθείς αν θες να ξεφύγεις, έστω και για λίγο, από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις άμεσα, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές.

Τοσκάνη, Ιταλία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dimitris (@b.dimitris)

Χωρίς αμφιβολία η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς την περιφέρεια της Τοσκάνης με τις μεσαιωνικές κωμοπόλεις και χωριά, εκκλησίες, παλιές αγροικίες, κομψές αναγεννησιακές επαύλεις και τα γραμμικώς στοιχισμένα αμπέλια, ελαιώνες, πεύκα και ηλιόλουστους, καμπυλωτούς λόφους. Η περιφέρεια εκτείνεται νοτιότερα της Φλωρεντίας, βορειότερα του Γκροσέτο, ενώ ανατολικά φτάνει μέχρι το Αρέτσο. Νοίκιασε αυτοκίνητο και απόλαυσε τις εναλλαγές των μπρονζέ μεσαιωνικών χωριών με το καταπράσινο χαλί της περιοχής.

Πράγα, Τσεχία

Η Πράγα αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς στην κεντρική Ευρώπη. Θυμίζει παραμύθι και είναι ιδανικός προορισμός τόσο τον χειμώνα όσο και την άνοιξη. Την άνοιξη θα μπορέσεις να απολαύσεις τα μοναδικά φεστιβάλ της Τσέχικης πρωτεύουσας και συγκεκριμένα ο Μάιος  είναι ο μήνας που αγαπάνε πραγματικά. Τον Μάιο διοργανώνεται το διεθνές φεστιβάλ μουσικής, που έχει τις ρίζες του στις μουσικές παραδόσεις του 18ου αιώνα. Οι περισσότερες εκδηλώσεις γίνονται στον εξωτερικό χώρο δίπλα στις όχθες του ποταμού Μολδάβα.

Βαλέτα, Μάλτα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clement (@clement_traveler)

Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ανοιξιάτικους προορισμούς αφού εκεί θα δεις τους Κήπους Μπόμπολι, ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αμέτρητες δραστηριότητες.

Όσλο, Νορβηγία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit OSLO (@visitoslo)

Αν δεν αντέχεις τις πολικές θερμοκρασίες αυτών των πόλεων, η άνοιξη είναι η ιδανική περίοδος να τις επισκεφτείς. Το Όσλο προσφέρει μία υψηλού επιπέδου ομορφιάς και μία ιδιαίτερη ηρεμία στις πλαγιές του.

Εδιμβούργο, Σκωτία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edinburgh (@thisisedinburgh)

Η πρωτεύουσα της Σκωτίας προσφέρει μια διαφορετικού είδους χαλάρωση. Το μουντό σκηνικό φωτίζεται, τα σύννεφα δίνουν επιτέλους τη θέση τους στον ήλιο και ο επισκέπτης θαμπώνεται από τους πράσινους λόφους της παραμυθένιας πόλης.

Ανεσί, Γαλλία

Εδώ θα βαρεθείς να βγάζεις φωτογραφίες! Το Annecy έχει πολλά σημεία για εξερεύνηση αλλά και να χαλαρώσεις και τα μικρά κανάλια του δίνουν έναν βενετσιάνικο αέρα. Το Annecy είναι επίσης διάσημο για τα χρωματιστά σπίτια του. Με την ονομασία «Βενετία των Άλπεων», οι ελικοειδείς πλακόστρωτοι δρόμοι της παλιάς πόλης, είναι γεμάτοι με παστέλ σπίτια και πολύχρωμα λουλούδια που θα σε κάνουν να ερωτευτείς αυτήν τη μικρή γαλλική πόλη.

Αν η περιπέτεια κυλάει στο αίμα μπορείς να δοκιμάσεις και μερικά θαλάσσια σπορ στη λίμνη Annecy.

Νησί Krk, Κροατία

Η Κροατία με τα 1185 νησιά της είναι μία από τις ομορφότερες χώρες της Ευρώπης. Το νησί Krk είναι το αγαπημένο των ταξιδιωτών αφού είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Είναι το μέρος που αξίζει να επισκεφτείς την άνοιξη για αξέχαστες διακοπές στην Κροατία. Μπορείς να κολυμπήσεις στα γαλάζια νερά των λιμνοθαλασσών, να περπατήσεις στα όμορφα δάση, να ανεβείς βουνά ή να παρακολουθήσεις σπάνια είδη πουλιών και φυτών. Το Krk απέχει μόλις 30 λεπτά από την όμορφη πόλη της Ριέκα. 

Πηγή: Savoir Ville