Γιατί είναι απαραίτητο να ταξιδεύουμε;

3 λόγοι που αποδεικνύουν ότι τα ταξίδια είναι άκρως ευεργετικά

Χρειαζόμαστε λόγο για να κάνουμε ταξίδια; Αρκετός κόσμος θα συμφωνήσει πως ''όχι''. Φυσικά, μερικοί θα απαντήσουν καταφατικά, αφού είτε δεν δηλώνουν φαν των ταξιδιών στο εξωτερικό, είτε για διάφορους λόγους βάζουν τις αποδράσεις σε δεύτερη μοίρα. Και ενώ είναι κατανοητό πως δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια να ταξιδεύουμε διαρκώς, καλό είναι να φροντίσουμε να ταξιδεύουμε έστω μια φορά τον χρόνο, αφού τα ταξίδια μάς κάνουν καλό. Δείτε στην συνέχεια τρεις πολύ σημαντικούς λόγους, όπως τους αναφέρουν η ψυχοθεραπεύτρια Kathryn Smerling και η συγγραφέας του ''The Healthy Mind Toolkit'' Alice Boyes.

1.Η μαγεία της φύσης

Παραλία

Η σύνδεση με τη φύση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ψυχική μας υγεία και αυτό είναι κα΄τι που όλοι πρέπει να θυμόμαστε. Τοπία με ψηλά βουνά, δάση και ποτάμια έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην διάθεση και στην ψυχολογία μας, ασχέτως του τρόπου που θα επιλέξουμε να τα επισκεφτούμε. Είτε λοιπόν διαλέξουμε το περπάτημα, την ποδηλασία ή ακόμη και να φτάσουμε σε ένα σημείο με κάποιο μεταφορικό μέσο, αυτό που έχει σημασία είναι να δώσουμε την ευκαιρία στην φύση να μάς μαγέψει.

2. Η χαρά ενός νέου προορισμού

Ιταλία

Σε κάθε ταξίδι, ένα κοινό που έχουμε όλοι είναι η χαρά που νιώθουμε όταν ανακαλύπτουμε έναν νέο τόπο. Τα τοπικά καφέ, οι δρόμοι, τα αξιοθέατα, οι γειτονιές, μάς γεμίζουν πάντα με νέες εικόνες και η διάθεσή μας ανεβαίνει εγγυημένα στα ύψη.

3. Τα δικά σου όρια

Παραπέντε

Όταν βρισκόμαστε σε νέες συνθήκες, αυθόρμητα μάς έρχεται η διάθεση για νέες εμπειρίες, που μπορεί να μην είχαμε όσο βρισκόμασταν στον τόπο μας. Οπότε, όταν ταξιδεύουμε μας δίνεται η ευκαιρία να είμαστε "ελεύθεροι" και να δοκιμάσουμε ό,τι θέλουμε.

Πηγή: must