Ελληνική πρωτοβουλία συνεργασίας των μεσογειακών χωρών στον Τουρισμό

Πρωτοβουλία για περιφερειακή συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού μεταξύ των μεσογειακών χωρών, προανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Yoel Razvozov στο Τελ Αβίβ.

Από την πλευρά του ο κ. Razvozov τόνισε ότι το Ισραήλ θα στηρίξει την ελληνική πρωτοβουλία.

Στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΜΤΜ 2022, ο κ. Κικίλιας ο Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με στελέχη της ισραηλινής τουριστικής αγοράς, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και tour operators, μεταξύ των οποίων με τον CEO της El Al Avigal Soreq, με τον CEO της Arkia Israel Airlines Gadi Tepper, με τον CEO και τον VP Sales and Marketing του ταξιδιωτικού οργανισμού Flying Carpet, Eyal Kashdan και Oren Cohen Meguri.

Στις συναντήσεις του κ. Κικίλια με τα ανώτατα στελέχη των δύο μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών του Ισραήλ, El Al και Arkia, συμφωνήθηκε η αύξηση των πτήσεων προς ελληνικούς προορισμούς για το 2022, ενώ η Arkia ανακοίνωσε την προσθήκη της πτήσης προς Βόλο στα δρομολόγιά της.

Στο επίκεντρο όλων των συναντήσεων του Υπουργού Τουρισμού, βρέθηκαν δράσεις μέσω των οποίων στοχεύεται η περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ, όπως η ανάδειξη περιοχών που έχουν ιστορική σημασία για τους Ισραηλινούς – ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη που μπορεί να αποτελέσει προορισμό-κόμβο για ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα, η προώθηση της κρουαζιέρας, καθώς και η επιμήκυνση του χρόνου διαμονής των Ισραηλινών επισκεπτών στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (ιατρικός, γαστρονομικός και χειμερινός τουρισμός).

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στο Ισραήλ, ο Υπουργός Τουρισμού παραχώρησε συνεντεύξεις σε 5 ισραηλινά ΜΜΕ, στις οποίες απηύθυνε κάλεσμα στους Ισραηλινούς να επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και στην περίοδο των διακοπών τους για το Εβραϊκό νέο έτος (μέσα Σεπτεμβρίου-μέσα Οκτωβρίου).

Ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε επίσης σειρά σημαντικών επαφών με Ισραηλινούς επενδυτές, στις οποίες διαπίστωσε το ισχυρό ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα. Όπως διαπιστώθηκε, στην κορυφή του ενδιαφέροντος των επενδυτών παραμένει η Αθήνα, καθώς και λιγότερο γνωστοί προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Πηγή: skai.gr